Mojo Man - Balls & Horns

 

Met het album ' Balls & Horns ' brengt de band Mojo Man haar debuut album uit.  Na anderhalf jaar van spelen op de vaderlandse podia besloot de band dat het tijd was voor het debuut album. De overtuiging en het enthousiasme van de live optredens horen we terug op het album. De band bestaat uit negen muzikanten inclusief een geweldige blazerssectie.

De muziek valt misschien nog het best te omschrijven als een combinatie van bluesrock, funk en een vleugje Stax.

Natuurlijk hoor je de invloeden van de muzikale helden van de band als Otis Redding, Rolling Stones en Jimmy Hendrix. 

Maar bovenal en dat is razend knap heeft Mojo Man haar eigen unieke herkenbare sound. De negen nummers overtuigen vanaf de eerste noot . Wat een heerlijk album heeft Mojo Man gemaakt. De band heeft wat mij betreft alles om in de komende jaren nationaal en internationaal door te breken. Wat een heerlijk album.

 

INTERVIEW MOJO MAN 

Antwoorden door Martin Duprix - zang en gitaar en Reinier Zervaas tenor/altsax

 

Wie zijn jullie muzikale helden?


Duprix: Teveel om op te noemen natuurlijk maar de meeste mensen zullen bij onze muziek denken aan  Jimi Hendrix, Otis Redding of de Rolling Stones.

 

Zervaas: Tot nu toe zijn we al beschreven als Black Crowes met een flinke dosis Stax maar ook als Delbert McClinton on acid. Het maakt ons niet uit. Dat zijn mooie namen!


Hoe is de band Mojo Man ontstaan?


Zervaas: Marcel en ik zijn elkaar tegen gekomen bij een optreden op het Big Rivers Festival in Dordrecht. We waren op dat moment allebei niet meer zo happy in de bands waarin we speelden. Enerzijds door de koers van de muziek, anderzijds door het te weinig tijd hebben voor onze bands. En om ergens te komen moet er veel tijd in worden gestoken.

 

Duprix: We zijn allebei grote blues fans. Er is op dit moment een enorme blues revival. In Nederland merk je daar nog niet zoveel van. We wilden graag de ballen, de sex  drugs and rock and roll terug horen. 


Waarom  is/wordt  Mojo Man de next big thing?


Duprix: Het lijkt erop dat de energie van onze shows zowel jonge als oude zielen aanspreekt. We zien oude rockers en jonge blues fans die gewoon een feestje met elkaar hebben. Onze single ' Is It  Crime ' past net zo goed op Radio 2 als radio 3. 

 

Wat mogen mensen verwachten van een live optreden van Mojo Man.

 

Zervaas: Wat echt anders aan ons is is de combinatie van een rock and roll band met een 5-mans blazers sectie. We zijn veel meer dan alleen maar blues, rock of soul.  We zijn met negen man een grote band.  Een optreden van Mojo Man is alleen daardoor al altijd spektakel. Het is veel koper en gitaarversterkers op 11. Balls and horns, zoals wij het graag noemen


Wat was het beste live optreden tot nu toe en waarom ?


Duprix: Bevrijdingsfestival Wageningen. Ik weet niet of dat het beste optreden was. Het was het optreden waar de puzzelstukjes voor ons als band ineens in elkaar vielen. Iedereen voelde het op het podium en we zagen het bij ons publiek ook gebeuren.


Hoe gaan jullie de wereld veroveren?


Zervaas: Met heel hard werken. Instant succes bestaat niet. Het lijkt misschien van buitenaf dat het heel snel gaat met ons.

Voor ons voelt het alsof het heel langzaam gaat.  Omdat we er iedere dag mee bezig zijn. We zien wel onze fanbase gestaag groeien. Soms betekent dat echt zieltje voor zieltje winnen. Dat is de enige manier om  er voor te zorgen dat we niet alleen nu succesvol zijn maar ook dat we kans maken om er over tien jaar nog te zijn. We proberen zoveel mogelijk te genieten van de reis die we nu maken. Soms is het een gekkenhuis maar uiteindelijk kiezen we hier wel met hart en ziel voor

 

Op welk nummer is de band het meest trots?

 

Zervaas: Er staan negen nummers op de cd. We hebben negen bandleden. Iedereen heeft een andere favoriet. Ik ga voor The ship is sinking.

 

Duprix: Searching man.


Kan je in Nederland ook succesvol zijn zonder de minuut of fame in DWDD


Duprix: Het is eigenlijk te gek voor woorden dat, dat minuutje zo’n beetje de enige airplay is waar je als Nederlandse band nog op kunt hopen. Het is nog gekker dat je op onze Nederlandse radio en tv eigenlijk alleen maar buitenlandse artiesten hoort en ziet. Er wordt echt fantastische muziek in Nederland gemaakt. We hoeven elkaar niks wijs te maken: dat heeft alles met geld te maken.

 

Zervaas: De regionale zenders zijn een uitzondering. Die zitten nog niet in de broekzak van de grote platenmaatschappijen. 


Wat gaat 2016 in muzikaal opzicht brengen.


Zervaas: Zoals het er nu uitziet gaan we nog meer optredens doen dan vorig jaar. Vorig jaar was niet slecht. Daarmee hebben we onze cd bij elkaar gespeeld. Met de cd op zak worden het zeker meer optredens. Die zijn nu al aan het binnen druppelen. Duprix: We gaan verder werken aan onze sound. We hebben die live ontwikkeld. We moeten als band verder groeien. Niet alleen de sound maar ook onze show kan nog veel vetter.


Wat zou iedereen moeten weten over Mojo Man


Duprix: We zijn een rock and roll band. We zijn in principe geboren uit liefde voor de blues maar we zijn veel meer dan alleen dat. 


Een paar keuzes ter overweging :


Een huiskamerconcert of festival?


Duprix: Dat is eenvoudig. Festival. We zijn een festival band per uitstek Als je ons kwijt wilt moet je wel een fucking grote huiskamer hebben


Vinyl of Spotify ?  


Zervaas: "Ik snap heel goed dat het politiek correcte antwoord vinyl is maar ik ga toch Spotify zeggen. Het is moeilijk om afscheid te nemen van die mooie tijd waarin een nieuwe plaat een nieuwe schat was maar dat is gewoon voorbij. De wereld verandert en wij moeten mee. Met Spotify kan iedereen over de hele wereld naar ons luisteren. Ik hoop wel dat de geluidskwaliteit gaat verbeteren maar dat gaat wel gebeuren. En ik hoop natuurlijk dat we nieuwe fans maken en vooral dat ze naar onze optredens komen. We staan overigens ook gewoon op Spotify


Principes of roem ?


Duprix: Dat is een lastige. Verkocht Robert Johnson niet z’n ziel aan de duivel?! Voor het geld zijn we niet gegaan want anders kwamen we wel met 5 man blazers uit blik. Je bent als band natuurlijk eigenlijk gestoord als je met negen man op pad gaat. Ik kies toch voor principes. Ik geloof er heilig in dat als je trouw bent  aan waar je in gelooft dat je dan uiteindelijk het succes krijgt wat je verdient!