The Sore Losers - Gracias Señor

 

Gracias Señor is het vierde album van The Sore Losers. 

De rockers uit België vergaren steeds meer populariteit buiten haar eigen landgrenzen. Met haar optredens op de grote festivals hebben de heren al een trouwe schare fans aan zich weten te binden.  Op het album horen we een combinatie van rock , blues , garage en country. Vergelijkingen met bands als The Black Keys , Led Zeppelin en zelfs The Stooges liggen natuurlijk erg voor de hand. 

Voor het produceren van het album hebben de Vlaamse heren de hulp ingeroepen van de producers James Petralli en Steve Terebecki van de Amerikaanse band White Denim. Deze keuze pakt absoluut goed uit en levert een zeer positieve bijdrage aan het geluid van de band. Het is de hoogste tijd dat ook in Nederland kennis wordt gemaakt met de muziek van het Vlaamse viertal.

Pale Waves - My Mind Makes Noises

 

Met ' My Mind Makes Noises ' verschijnt het langverwachte album van Pale Waves. De band is al behoorlijke populair en behoorlijk succesvol. De  populariteit van de band heeft natuurlijk veel te maken met de zorgvuldig opgebouwde live reputatie. Het geluid van de band leunt op invloeden uit de eighties , zo worden New Wave en pop gecombineerd tot een fris en vooral eigen geluid. Voeg hier nog het charisma van frontvrouw Heather Baron aan toe en het mag duidelijk zijn dat we te maken hebben met een enorm grote muzikale belofte. Op het album horen we op viertien nummers sfeervolle melodielijnen , pakkende refreintjes , gitaren en stevige synthesizers. De muziek klinkt fris en energiek. 

Met het album ' My Mind Makes Noises ' maakt de band een verdienstelijk muzikaal debuut. Een band om zeker in de gaten te houden.

 

Lydmor - I Told You I'd Tell Them our Story

 

Achter de artiestennaam Lydmor gaat het alter ego van de Deense singer songwriter en producer Jenny Rossander schuil. Alhoewel Lydmor in ons land nog niet echt bekend is breng zij met het album ' I Told You I'd Tell Them Our Story ' alweer haar derde album uit. De basis voor het mooie album ligt in Shanghai . Toen zo'n beetje alles in haar leven leek in te storten koos de zangeres voor een dappere verhuizing naar de Chinese metropool. Langzaam maar zeker begon Lydmor haar draai weer te vinden en deze louterende ervaring heeft haar de inspiratie voor dit album gegeven. Op het album horen we de zangeres eigentijdse electro pop maken. De nummers balanceren tussen licht en donker ,stemmig en uitbundig. Maar bovenal combineren ze liefde en afstandelijkheid en orde en chaos. Het is razendknap dat Lydmor deze schijnbare tegenstellingen tot een sterk en geheel eigen stijl heeft weten te smeden. Wat een bijzonder album.

Deaf Havana - Rituals

 

Met ' Rituals ' brengen de heren van Deaf Havana alweer hun vijfde album uit. Het album is in tegenstelling tot het vorige album veel meer poppy en mainstream georiënteerd. 

Op het album staan dertien goed in het gehoor liggende nummers. Nummers die stuk voor stuk radiovriendelijk zijn en ongetwijfeld een breed publiek gaan aanspreken.

De keuze om de scherpe kantjes weg te laten zal voor sommige fans een verrassing zijn. Maar na beluistering mag worden geconcludeerd dat de keuze zeker goed heeft uitgepakt. Het geluid van de band klinkt volwassen en vol. De nummers zijn stuk voor stuk knap gemaakt en appelleren aan een feel good gevoel voor de luisteraar . De basis van de muziek is een sterke en degelijke opbouw van de nummers in combinatie met een lekker ritme en goed in het gehoor liggende refreinen. Wat mij betreft verdienen de heren het om door een breed publiek gehoord te worden.

Dan Owen - Stay Awake With Me

 

Dan Owen brengt  met ' Stay Awake With Me ' zijn debuutalbum uit. Na de release van twee veelbelovende EP's

lijkt dit de logische vervolgstap in zijn carrière. In eigen land wordt deze jonge Brit als een zeer groot talent beschouwd. 

Op het album horen we Dan Owen bezielde liedjes zingen met invloeden uit blues en soul. Zijn stem is krachtig en het rauwe randje maakt dat zijn stem zeer aangenaam in het gehoor ligt. 

De teksten op het album zijn zeer persoonlijk van aard en behandelen zowel de voorspoed als  tegenslagen van de zanger. Het is razendknap dat de nummers na één luisterbeurt al beklijven in het hoofd van de luisteraar. Het kan haast niet anders dan dat Dan Owen een mooie toekomst tegemoet gaat. Op ' Stay Awake With Me ' gaan radiovriendelijk en kwaliteit hand in hand. Wat een veelbelovend debuut ! 

Tomislav Goluban - Velvet Space Love

 

Tomislav Goluban is een Kroatische bluesmuzikant en harmonicaspeler . In de loop der jaren heeft Tomislav Goluban al in meer dan twintig landen in Europa zijn muzikale talenten laten horen. De eerste muzikale schreden worden rond 1997 door hem gezet. In eigen land is hij een gevierd artiest een bewijs is hiervan dat hij diverse prijzen en onderscheidingen heeft mogen ontvangen. Op het album ' Velvet Space Love ' heeft hij in toetsenist Toni Staresinic een muzikale metgezel gevonden. Deze componist weet diverse muzikale invloeden in zijn muziek te verwerken. Zo horen we elektronische muziek in combinatie met blues en funk. 

Het album is in zijn geheel instrumentaal en er wordt volop geëxperimenteerd met blues en sferische klanken. Deze combinatie komt verdienstelijk over. Voor liefhebbers van instrumentale blues is dit album het proberen meer dan waard.

Billy Hector - Some Day Baby

 

Some Day Baby is het nieuwste album van de blues en gitaarveteraan Billy Hector. Ook het album ' Some Day Baby ' staat weer vol met sterke nummers. 

Bijna veertig jaar is Billy Hector muzikaal actief en heeft in de loop der jaren zijn sporen meer dan verdiend. Op het album staan dertien nummers die de blues verbinden met soul , rock en funk. 

Vanaf de eerste noten horen we Billy Hector als vanouds zijn gitaar de sporen geven. Op ' Some Day Baby ' komen enthousiasme , vakmanschap en songwriting op een prima manier samen. Wat mij betreft blijft Billy Hector nog heel lang muzikaal actief. Liefhebbers van gevarieerde blues rock kunnen ook dit album weer zonder meer aanschaffen.

 

Dawes - Passwords

 

Het album ' Passwords ' is alweer het zesde album van de Californische band Dawes. Ook op het zesde album weten de heren van de band de luisteraars wederom te boeien met goed in het gehoor liggende songs. De muziek op het album is het best te omschrijven als een combinatie van folk en rock met een flinke dosis eighties. Maar ondanks de gemakkelijk in het gehoor liggende muziek schuwt de band de serieuze onderwerpen zeker niet. De titel van het album geeft goed weer hoe de band denkt over een maatschappij waar heel veel zaken erg onpersoonlijk zijn geworden. Een maatschappij waar alles meer om wachtwoorden lijkt te draaien dan om de echte verbinding. Wat mij betreft is het 

razend knap hoe Taylor Goldsmith en consorten een muzikaal statement hebben weten te maken over onderwerpen die er oprecht toe doen. Voorwaar een knap album. 

Bakersongs - Words / In A Dream

 

Bakersongs is het pseudoniem van de Utrechtse songwriter Ruud Bakker.  Oorspronkelijk lag het in de bedoeling om  

' Words / In A Dream als een dubbele EP te maken en te benaderen. Gaandeweg besloot Bakersongs er één album van te maken en deze te splitsen in twee delen. zo horen we op ' Words ' een duidelijke bandgeluid en op ' In A Dream ' is de basis akoestisch. En wat mij betreft pakt deze keuze uitstekend uit.  De som der delen mag er dan ook zeker zijn.

De muziek van Bakersongs is beïnvloed door artiesten als Ryan Adams , James Taylor en The Band , maar ook horen we Damien Rice en zelfs een vleugje Beatles. Het lijkt Ruud Bakker nummer na nummer geen enkele moeite te kosten de luisteraar te boeien met ijzersterke composities. Of er nu wordt gekozen voor het geluid van een band of voor een klein songwriterliedje in alle gevallen is de luisteraar de winnaar.

Muziek om bij weg te dromen en te mijmeren.

Adam Barnes - Vacancy At Nasa

 

Adam Barnes is een 25 jarige  Britse singer-songwriter uit Oxford. Met Vacancy At Nasa brengt Adam Barnes zijn tweede album uit. Op het album horen we de zanger op melancholisch wijze folk en pop samenbrengen tot mooie en fragiele luisterliedjes. Met breekbare stem horen we de zanger zingen over twijfel en onzekerheid . De titel van het album verraadt overduidelijk de hang naar een meer avontuurlijk bestaan.

Avonturen die alle twijfel , onzekerheid en soms duistere gedachten kunnen wegnemen. Dat het maken van muziek vertroostend werkt voor Adam Barnes blijkt wel uit de teksten en verhalen die de Britse singer-songwriter zijn publiek toevertrouwd. Vacancy At Nasa is een mooi luisteralbum geworden die zeker door de liefhebbers van melancholisch gezongen folksliedjes op waarde zal worden geschat.

The Glorious Sons - Young Beauties and Fools

 

De Canadese rockers van ' The Glorious sons ' brengen met ' Young Beauties and Fools ' hun tweede studioalbum uit. 

De band opgericht door de broers Brett (zang) en Jay (gitaar) Emmons maken muziek die doet denken aan een combinatie 

van Kings of Leon , Mumford & Sons en een vleugje Jack White. Het geluid van de band leunt op de zang en songwriter kwaliteiten van Brett Emmons. Zijn vocalen vormen naast stevige beats, gitaren , folk en indie de basis van de sound van ' The Glorious Sons ' . En het moet worden gezegd wat een lekker ongecompliceerd album hebben de heren gemaakt. Of het nu de meer rock georiënteerde nummers zijn of de wat rustiger in het gehoor liggende nummers , elk nummer lijkt raak. Met ' Young Beauties and Fools ' laat de band horen niet voor niets ' the next big thing ' uit Canada te worden genoemd . 

Holly Miranda - Mutual Horse

 

De Amerikaanse singer-songwriter Holly Miranda brengt met  ' Mutual Horse ' haar vierde album uit. 

Het album is niet zomaar een album geworden. Vanuit het vertrekpunt om zichzelf niet te herhalen heeft Holly Miranda de lat artistiek weer hoger gelegd. Het album staat vol met veelzijdige en bovenal bijzondere indiepop liedjes.  Nummers waarin de zangeres haar hele ziel en zaligheid in lijkt te leggen . 

Op veel van de nummers zoekt Holly Miranda de muzikale samenwerking met anderen. 

Deze keus pakt wat mij betreft erg verrassend uit. Zo weet de zangeres met haar expressieve vocalen rock , indie en singer-songwriter te combineren tot een eigen en uniek geluid.

De muziek van Holly Miranda verdient het om gehoord te worden. Een prima album met intense en wonderschone liedjes. 

Susanna - Go Dig My Grave

 

Met het album ' Go Dig My Grave ' maakt de Noorse zangeres Susanna Wallumrød onder de naam Susanna al weer haar twaalfde album. Zoals de titel al doet vermoeden is het een stemmig album geworden  , waar onderwerpen als afscheid , verlatingsangst en onmogelijkheden een zeer prominente rol spelen. De basis van de muziek van Susanna is voornamelijk het indringend interpreteren van nummers van andere. 

De Noorse muzikante combineert hiervoor muziek uit het Great American Songbook , oude Engelse traditionals en folksongs met antieke barokinstrumenten en een bijzondere en karakteristieke stem. Ondanks de weinig vrolijke teksten is 

' Go Dig My Grave ' een erg bijzonder album geworden. 

Alle tien de nummers op het album zijn het luisteren meer dan waard. Elk nummer krijgt door de bijzondere benadering en muzikale gelaagdheid een uniek en toch ook eigen karakter. Voorwaar een zwaar doch bijzonder album.

Dési Ducrot - In Too Deep

 

Na vier jaren van noeste arbeid is er nu het debuutalbum van de Zeeuwse zangeres Dési Ducrot . Het harde werken heeft een album opgeleverd met twaalf aanstekelijke popsongs. Op het album horen we Dési Ducrot een mix van pop , folk, roots  en een snufje Americana ten gehoren brengen. Na beluistering van het album mag de conclusie worden getrokken dat de zangeres er meer dan overtuigend in is geslaagd een geheel eigen geluid neer te zetten. 

De nummers op ' In Too Deep ' klinken oprecht en puur. Dit is typisch zo'n album waarbij de nummers na elke luisterbeurt zich steeds meer onder de huid van de luisteraar lijken te nestelen . Een album vol met echte liedjes ongekunsteld en bovenal goed in het gehoor liggend. 

Wat mij betreft een meer dan overtuigend debuut van een zangeres waar we ongetwijfeld nog veel van gaan horen. 

Backtrack Blues Band - Make My Home In Florida

 

Ondanks het feit dat de Backtrack Blues Band niet bij een ieder een belletje doet rinkelen loopt de band al heel wat jaren mee in de wereld van de blues. De band uit Florida werd al in 1980 opgericht door frontman Sonny Charles . Naast de lead vocals neemt Sonny Charles ook de mondharmonica ter hand. Op het album ' Make My Home In Florida '  horen we de band goed in het gehoor liggende Chigago blues spelen. 

Muziek die van begin tot eind toegankelijk en vlot klinkt. 

Wat opvalt is dat de bandleden muzikaal het beste in elkaar naar boven halen. Naast de voorliefde voor de bluesmuziek vormen enthousiasme en vakmanschap belangrijke ingrediënten voor een degelijk album.

Als extra is een live registratie van een optreden op DVD toegevoegd. Voor de liefhebbers van gedegen bluesmuziek een prima kans om kennis te maken met de muziek van de Backtrack Blues Band.

 

 

Johnny Fink and the Intrusion - JFI

 

JFI is de titel van het debuut album van Johnny Fink and the Intrusion. De band komt het midwesten van de Verenigde Staten.  Op het album horen we negen door Johnny Fink zelfgeschreven nummers. Het feit dat alle nummers op het album van de eigen hand zijn zegt veel over songwriter kwaliteiten van Johnny Fink. De basis van de muziek van Johnny Fink and the Intrusion is de blues. Op het album is er ook veel ruimte voor bassist ' Matt Newman ' en drummer Doug Moore die samen een gedreven ritmesectie vormen. 

Met ' JFI ' heeft Jimmy Fink een degelijk debuut gemaakt. 

Dat de band tal van nominaties op haar naam heeft weten te schrijven lijkt logisch na beluistering van het album. 

Liefhebbers van de blues zullen vast en zeker met veel plezier naar het album van Johnny Fink and the Intrusion luisteren.

Scott Ellison - Good Morning Midnight 

 

De Amerikaanse bluesrock muzikant Scott Ellison is al heel wat jaartjes actief in de muziekwereld.

Met zijn laatste album ' Good Morning Midnight '  heeft de zanger gitarist weer een degelijk album gemaakt.

Voor het project ' Good Morning Midnight ' werkte Scott samen met ruim twintig verschillende muzikanten. 

Het resultaat is een album geworden vol afwisseling en diverse stijlen. Zo horen we naast bluesrock ook uitstapjes naar funk en zelfs reggae. Maar de basis is en blijft natuurlijk de blues waarbij de stem van Scott Ellison als immer prominent aanwezig blijft. De liefhebbers van bluesmuziek zullen het album zeker op waarde kunnen schatten. 

 

Leyya - Sauna

 

Leyya is een Oostenrijks electropopduo uit Wenen. Met het album  ' Sauna ' brengt het duo na twee jaar van hard werken 

een nieuw album uit.  Ook op ' Sauna ' maakt het duo wederom contrastrijke popmuziek met haar eigen herkenbare basis van electro pop.

Uitgangspunt van de muziek van Leyya is dat het duo zich niet wil herhalen. Deze zeker niet eenvoudige keuze maakt het voor het duo uitdagend om muziek te maken. 

Daar waar herhaling in het electro pop genre natuurlijk snel op de loer ligt , lijkt het alsof het Weense duo hier totaal geen last van lijkt te hebben. Het album klinkt hierdoor fris , kleurrijk maar bovenal geïnspireerd en met geheel eigen stijl. 

Voor de liefhebbers van electro pop is het album  ' Sauna ' zeker een album om te beluisteren en te ontdekken.

Dream Wife - Dream Wife

 

Dream Wife is een pop punk trio uit London. De dames kennen elkaar van de kunstacademie in Brighton.

Al vrij snel werd duidelijk dat de muzikale klik die de dames voelde ook werd opgemerkt door het publiek.

De carriere van de dames begon pas echt vorm te krijgen toen het besluit werd genomen zich volledig te richten op de muziek. De studiebanken werden verruild voor het podium. 

Al snel bouwde Dream Wife een behoorlijke live reputatie op. 

Inmiddels wordt de band zelfs beschouwd als één van de beste live acts in London en omgeving. Op 26 januari komt het langverwachte debuutalbum uit. Een album vol met stevige en soms aanstekelijke nummers. Waar pakkende gitaarlijnen en catchy refreintjes elf nummers lang een gedegen basis vormen voor een eerste kennismaking met de muziek van het Londense trio.

The Academic - Tales From The Backseat

 

Met het album ' Tales From The Backseat ' brengt de Ierse band The Academic haar debuut album uit. De band bestaat uit vier vrienden die elkaar kennen vanuit de schoolbanken. 

Dat de The Academic al wat langer muzikaal actief is blijkt uit het feit dat de band reeds vijf singles en een EP op haar naam heeft staan. De muziek van het Ierse viertal laat zich het best omschrijven als aanstekelijke indiepop.  Op het album horen we opgewekte teksten , vrolijke melodielijnen , catchy hooks en soms zelfs stevig gitaarwerk. Maar bovenal horen we een strak geproduceerd album zonder al teveel tierlantijntjes. De nummers nestelen zich snel in het hoofd van de luisteraar en onbewust heb je de neiging mee te neuriën met de vrolijke koortjes. 

De aanstekelijke muziek van het Ierse viertal lijkt zich bij uitstek te lenen voor de komende zomerfestivals. 

Met ' Tales From The Backseat ' heeft de band een prima debuut album afgeleverd.

 

 

Julien Baker - Turn Out The Lights

 

Julien Baker is een tweeëntwintig jarige singer songwriter uit Memphis. Op haar tweede album ' Turn Out The Lights '  begint ze het album zoals ze op haar debuut album is geëindigd. Alleen met haar piano en gewapend met treffende teksten over duisternis , eenzaamheid en spiritualiteit. 

Ondanks haar jeugdige leeftijd zijn haar woorden ook daadwerkelijk te voelen. De muziek op het album is puur en indringend. Het levert prachtige muziek op die veel van de luisteraars toch ook een troostende schouder kan bieden. 

Dat we met een zeer begenadigd muzikaal talent te maken hebben is na beluistering van dit prachtige album dan ook zeer snel duidelijk. Met ' Turn Out The Light ' heeft Julien Baker wederom haar visitekaartje afgegeven. 

Wat mij betreft is de zangeres uit Memphis een artieste om de komende jaren in de gaten new houden.

 

Gang of Youths - Go Farther In Lightness

 

De Australische band Gang of Youths heeft met het album 

' Go Farther In Lightness ' haar tweede album uitgebracht .

Op het album staan zestien tracks. De muziek van de band klinkt groots en meeslepend. Zo horen we invloeden van bands als Arcade Fire , War on Drugs , The National en zelfs een vleugje LCD Soundsystem. Maar bovenal horen we de heren van Gang of Youths muziek maken met een geheel eigen stijl. Het album opent met een aantal stevige nummers waarin rock de boventoon voert. Maar al na een aantal nummers neemt de band wat gas terug. En vooral vanaf dat moment laat de band zich van haar allerbeste kant horen. 

Zo horen we strijkers , bombastische refreinen en ijzersterke teksten. Maar bovenal horen we in elk nummer de energie en de passie voor de muziek terug. Op de valreep van 2017 is dit naar mijn mening één van de mooiste albums van het jaar.

Wat mij betreft is ' Go Farther In Lightness ' een absolute aanrader.

Anna Mitchell - Anna Mitchell

 

Singer Songwriter Anna Mitchell brengt met haar gelijknamig album haar tweede release uit. En ook haar tweede album mogen we gerust een voltreffer noemen. De basis voor de muziek van Anna Mitchell is haar melancholische stem die mij keer op keer weet te raken. Op het album staan tien nummers die stuk voor stuk de moeite meer dan waard zijn. Wat opvalt ten opzichte van haar debuut uit 2015 ' Down To The Bone ' is dat de nummers minder ingetogen zijn en wat steviger van karakter . Maar bovenal is de muziek op het album gevarieerd. Zo is er ruimte voor lichte rock invloeden op het nummer ' It Pours ' en op ' Never Learn ' en Lovins For Fools horen we de Ierse roots van Anna Mitchell terug. Daarnaast nestellen nummers als ' Slice Of The Pie ' en ' Get Out '  zich door de ijzersterke refreinen snel in het hoofd van de luisteraar. Wat mij betreft wederom een ijzersterk album van Anna Mitchell. Muziek die net als echte vriendschap steeds meer van haar schoonheid lijkt prijs te geven.

 

Garciaphone - Dreameater

 

Achter de naar Garciaphone gaat het alter ego van de Fransman met Spaanse roots Olivier Perez schuil.

Met het album Dreameater brengt Olivier Perez samen met zijn band zijn tweede album onder de naam Garciaphone uit.

Dreameater is een album over droefenis en teleurstelling geworden. Een album waarop teleurstelling , pijn en droevenis te voelen zijn. Op het album staan tien nummers 

die zowel melodieus als weemoedig klinken. 

Muziek die de fantasie van de luisteraar prikkelt en mee lijkt te nemen naar een wereld vol fantasie. Muziek die na een aantal luisterbeurten steeds meer van haar schoonheid blijkt prijs te geven.

Weemoed en leemte zijn volop aanwezig op het bijzondere album van Garciaphone. Het album ' Dreameater ' is het waard om te ontdekken.

 Davide Pannozzo - Unconditional Love

 

Davide Pannozzo is een Italiaanse gitarist en producer.

Wat mij betreft is alleen de titel van het album al prachtig. 

Als je een album maakt en de onvoorwaardelijke  liefde is je inspiratie belooft dat natuurlijk veel.

Op ' Unconditianol Love ' horen we een hedendaagse blues artiest die zijn muzikale  talenten gebruik om de blues op geheel eigen wijze te interpreteren. Zo staan er op het album tien nummer waarvan er acht zelf zijn geschreven en twee vertolkingen van bestaande nummers . De onderwerpen die worden bezongen zijn actueel en hebben zoals de titel al doet vermoeden alles te doen met de liefde. Davide Pannozzo gebruikt de blues als fundament voor zijn muziek , maar ook horen we invloeden van uit rock , jazz en zelfs een klein beetje funk. Een fijn album voor de liefhebbers van hedendaagse bluesmuziek.

 

Lavalu - Solitary High

 

Lavalu is het alter ego van Marielle Woltring. De zangers en pianiste is geboren in Cleveland , Ohio maar in Nederland opgegroeid.  Solitary High is het eerste album van een drieluik. Op het album maakt Lavalu de keuze om alleen met haar piano pop en piano klassiek te vermengen. 

Het resultaat is onvervalste pop , kamermuziek anno nu.

Al vanaf de eerste pianoklanken wordt de luisteraar meegezogen in een muzikaal avontuur. De klanken van haar piano in combinatie met haar indringende stem roepen een sfeer van vertroosting op. Wat een muzikale schoonheid en wat kruipen de tien nummers op het album onder de huid van de luisteraar. Op sommige momenten heeft  de muziek van Lavalu raakvlakken met Tori Amos of zelfs met Fiona Apple. 

Maar bovenal is de muziek van Lavalu eigen en uniek te noemen. Solitary High is een muzikaal meesterwerk .

 Trevor Sewell - Calling Nashville 

 

Trevor Sewell is zijn muzikale carrière begonnen als sessie muzikant. Vijf jaar geleden besloot Trevor Sewell de stoute schoenen aan te trekken om ook solo albums te gaan maken.

In vijf jaar heeft heeft hij vijf albums uitgebracht en zes tournees gemaakt door Amerika. ' Calling Nashville'  is zijn laatste album. Op het album staan elf uiteenlopende  nummers. De muziek op het album varieert van Americana tot blues rock. De krachtige stem van Trevor Sewell is de basis voor zijn songs. Wat heel bijzonder is te noemen is de muzikale bijdrage op het album van onder andere Janes Ian en Tracy Nelson. Deze samenwerking pakt heel sterk uit en draagt bij en de kwaliteit van het album.

Voor de liefhebbers van de muziek van Trevor Sewell is dit wederom een erg degelijk album.

Octave Lissner - Wildflower

 

Octave Lissner is een 24 jarige Franse singer-songwriter uit Parijs. Met het album ' Wildflower ' brengt de zanger zijn debuut album uit. De muziek van de zanger laat zich het best omschrijven als soulvolle rockmuziek met invloeden vanuit de blues en zelfs een vleugje folk. Na beluistering van het acht nummers tellende album wordt het snel duidelijk dat we hier met een groot muzikaal talent te maken hebben. 

De muziek klinkt gelijk vertrouwd in de oren en de melodieën nestelen zich als vanzelfsprekend in het hoofd van de luisteraar. Het is niet voor niets dat Octave Lissner door veel kenners een grote muzikale toekomst wordt toegedicht.

Wat een lekker album is ' Wildflower ' geworden. Een album die de luisteraar zelfs op een regenachtige dag vrolijk kan maken. Van Octave Lissner gaan we ongetwijfeld nog heel veel horen.

When Airy Met Fairy - Glow

 

When Airy Met Fairy is een project van de Luxemburgse singer-songwriter Thorunn Egilsdottir. Het twaalf nummers tellende album ' Glow ' wordt in eigen beheer uitgebracht .

Thorunn Egilsdottir is zeker geen standaard singer - songwriter dat blijkt onder andere uit het gebruik van de diverse instrumenten en haar eigen stijl. De muziek op het album is te omschrijven als minimalistisch en bovenal melancholisch. 

Het is duidelijk dat de zangeres geïnspireerd is geraakt door artiesten als Bjork , Kate Bush en zelfs het geluid van Moloko is terug te horen.  Thorunn Egilsdottir is met haar project ' When Airy Met Fairy ' aan het ontdekken waar haar muzikale kracht ligt. Zeker is wel dat met het talent wat we bij regelmaat terughoren op ' Glow ' een mooie muzikale toekomst verzekerd lijkt te zijn. 

Popa Chubby - Two Dogs

 

De naam Popa Chubby behoeft inmiddels geen enkele toelichting meer. Al ruim vijfentwintig jaar speelt Popa Chubby al de blues. Naast zanger is Popa Chubby een begenadigd gitarist en getalenteerd songwriter. 

Net als altijd is ook op het album ' Two Dogs ' de blues weer de  muziek waar het album om draait. De teksten op het album komen recht uit het hart van de zanger en zijn zeer persoonlijk van aard. Alsof het zijn eerste album is horen we de passe en het plezier terug op de dertien nummers op het album. Het is toch razend knap dat Popa Chubby bij elk muzikaal project dicht bij zich zelf blijft en keer op keer weet te overtuigen. Popa Chubby is letterlijk en figuurlijk een groot bluesartiest. Wat mij betreft op naar de volgende vijfentwintig jaar blues.  Wat een begenadigd muzikant is Popa Chubby toch.

Andrea Marr - Natural

 

Het album ' Natural ' is niet het eerste album van de Australische Andrea Marr maar wel haar eerste full length soul album. Op het album vormt de sound van Motown en Stax de basis voor de muziek op het album. 

Wat opvalt is de passie en energie die Andrea Marr in elk van de elf nummers op het album legt. Naast soul horen we Andrea Marr ook flink flirten met funk. Het is razend knap dat 

Andrea Marr toch haar eigen stijl weet te behouden in een muziekgenre waarin velen haar al voor zijn geweest. Naast een uitstekende stem en de hulp van uitstekende muzikanten laat de zangeres ook door het schrijven van een aantal nummers haar veelzijdigheid zien. 

Wat mij betreft is het album ' Natural ' een uitstekend album welke meer dan nieuwsgierig maakt naar het podium werk van deze veelzijdige zangeres.

Leonard Griffie - Better Late Than No Time Soon

 

Ondanks het feit dat de naam Leonard Griffie niet bij een ieder een belletje doet rinkelen , brengt de zanger met het album ' Better Late Than No Time Soon ' alweer zijn tweede album uit. Leonard Griffie is als muzikant al heel wat jaren actief in de wereld van de muziek. Ondanks het feit dat er niet veel te vinden is over de muzikale carrière tot nu toe , zegt de kwaliteit van het album veel over het vakmanschap van Leonard Griffie. Op het album horen bluesmuziek met hier en daar een vleugje soul. De warme stem van de zanger in combinatie met onder andere de blazers zorgen voor een warm en soulvol geluid. Dit is typisch zo'n bluesalbum die na een aantal luisterbeurten lijkt te groeien. Degelijk album van een artiest waar we wat mij betreft best vaker wat vaker van zouden mogen horen. 

 

The Bloody Beetroots - The Great Electronic Swindle

 

Met het album ' The Great Electronic Swindle ' viert singer-songwriter en producer Sir Bob Cornelius Rifo het tienjarige jubileum van zijn act The Bloody Beetroots. 

Op het album horen we als vanouds een mix van punk , rock en electro-house zoals we dat van The Bloody Beetroots gewoon zijn. De energie en het theatrale in de muziek lenen zich natuurlijk bij uitstek voor live optredens. Voeg daar nog eens de gemaskerde act aan toe en het mysterie is compleet.

Het is niet voor niets dat de muziek van The Bloody Beetroots 

vaak te horen zijn in videogames , commercials en zelfs TV series. De muziek van The Bloody Beetroots is natuurlijk niet voor een ieder weggelegd. Maar voor de trouwe fans en een ieder die de moeite neemt zich te laten overtuigen is dit weer een prima album.

 

Nai Palm - Needle Paw

 

Zangeres Nai Palm brengt met het album ' Needle Paw ' haar langverwachte debuut album uit. Deze extravagante en charismatische zangeres kennen we als de frontvrouw van het Australische nu soul collectief Hiatus Kaiyote.

Op ' Needle Paw ' vormen haar imponerende en soulvolle stem samen met haar akoestische gitaar de muzikale basis.

Haar muziek klink hierdoor krachtig , puur en intiem maar bovenal avontuurlijk .Ondanks het feit dat Nai Palm haar nummers heeft ontdaan van alle overbodige lagen , lijken haar nummers na elke luisterbeurt aan kracht te winnen. Dat de zangeres door haar muzikale collega's alom wordt gerespecteerd is dan ook niet verwonderlijk. Haar muzikale eigenzinnigheid en vakmanschap maken dat Nai Palm's werk absoluut uniek is in haar soort.   

 

Cassie Keenum & Rick Randlett - Hauntings

 

Hauntings is het nieuwste album van het muzikale duo Cassie Keenum en Rick Randlett. Op het album horen een combinatie roots en blues muziek. Op het album staan elf nummers waarvan er tien door Cassie Keenum en Rick Randlett zelf of samen zijn geschreven. Het elfde nummer is een cover van het nummer ' Hallelujah ' van Leonard Cohen.

Dit is typisch een album waarbij degelijkheid in combinatie met muzikaliteit ervoor zorgt dat er toch ondanks minimale middelen een behoorlijk album kan worden gemaakt. Liefhebbers van Southern soul en roots muziek zullen de nummers op het album ongetwijfeld kunnen waarderen. 

Cassie Keenum & Rick Randlett hebben met ' Hauntings ' een degelijk album afgeleverd.

Hamilton Loomis - Basics

 

De Amerikaanse singer-songwriter Hamilton Loomis uit Galveston , TX brengt met ' Basics ' een nieuw album uit. 

Zo als de titel wellicht al doet vermoeden gaat Hamilton Loomis inderdaad terug naar de basis. Op het album staan dertien zelf geschreven en erg persoonlijke nummers .

in tegenstelling tot eerdere albums ligt de nadruk op dit album wat meer op soul en funk dan op de blues.

Als we het geluid van ' Basics ' zouden willen omschrijven dekt een mix van blues , funk , groove , rock en soul wellicht het beste de lading. De uitstekende zangpartijen en gitaarsolo's van Hamilton Loomis vormen natuurlijk het  muzikale hart van de muziek. De keuze om terug te gaan naar de basis en een soort van stripped-down album te maken is wat mij betreft erg goed uitgepakt. 

The Lone Bellow - Walk Into A Storm

 

Walk Into A Storm is inmiddels het derde album van de Amerikaanse band The Lone Bellow. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen , wat een mooi album is dit geworden. 

Op het album horen we poppy folk overgoten met een smakelijke sauce van soul en een vleugje country. Deze combinatie van stijlen maakt de muziek van The One Bellow zeer eigen. Voeg hier nog eens aan toe de prachtige stemmen van Zachery Williams en Kanene Pipkin . Niet alleen afzonderlijk maar ook juist samen zijn ze een lust voor het oor. Het is alsof de klankkleur van de stemmen voor elkaar bestemd lijken te zijn. Op sommige momenten lijkt het haast alsof Crosby, Stills & Nash en Fleetwood Mac elkaar muzikaal hebben gevonden. De muziek op het meer dan uitstekende album laat de zomer in ieder geval nog wat langer duren.

Alastair Greene - Dream Train

 

De Amerikaanse bluesrock gitarist Alastair Greene loopt al meer dan twintig jaar mee in de wereld van de muziek.

In de loop de jaren is Alastair Greene op veel albums van rock artiesten een graag gehoorde gast. En ook heeft hij al voor onder andere Joe Bonamassa en John Mayal & The Bluesbreakers muzikaal mogen openen. Dat Alastair Greene dus een graag gehoorde en geziene gast horen we zeker terug op het album ' Dream Train ' .

Op het album horen Alastair Greene een mix van bluesrock en southern rock spelen. Deze combinatie lijkt hem op het lijf geschreven. Maar bovenal horen we het muzikale talent van Alastair Greene terug als we luisteren naar prominente gitaarsolo's in combinatie met zijn krachtige vocalen.

Luisterend naar het album is het niet voor niets dat Alastair Greene alom wordt gewaardeerd.

Rodney DeCroo - Old Tenement Man

 

Old Tenement Man is alweer het achtste album van deze Canadese tekstschrijver ,verhalenverteller , dichter en muzikant. Rodney DeCroo kiest op dit album voor een iets andere muzikale koers. Zo horen we stevige gitaren en bij vlagen neigt het album zelfs een beetje naar psychedelica. Deze keuze past prima bij de muziek en het specifieke stemgeluid van de zanger. Daarnaast zijn de teksten en de verhalen die Rodney DeCroo deelt met zijn luisterend publiek een erg  belangrijk ingrediënt. Natuurlijk is de muziek belangrijk maar zo mogelijk nog belangrijker zijn de verhalen en de beelden die deze muzikale verhalenverteller aan de luisteraar ten gehore brengt . Met ' Old Tenement Man ' heeft de in Vancouver woonachtige Rodney DeCroo een album gemaakt die vooral op het tekstuele vlak heel veel moois heeft te bieden. 

Otherkin - OK

 

Ondanks het feit dat heren van de Ierse band Otherkin al sinds 2012 muzikaal  actief zijn is ' OK ' het debuutalbum van de band. De muziek van de band laat zich wellicht het best omschrijven als grungy garagerock met stevige drumbeats .

Wat opvalt is dat de muziek veelal radiovriendelijk is en de teksten toegankelijk zijn. De stem van frontman Luke Reilly past met zijn rauwe randje uitstekend bij de muziek van de band. Het enthousiasme en de energie van cds live shows heeft de band uitstekend kunnen vertalen naar het album. Zowaar een prima prestatie , het is niet voor niets dat het talent van de band reeds door velen wordt onderkend.

Zo mocht de band al openen voor act als Guns 'n' Roses en The Dead Kennedy's. En ook het feit dat de band Metallica drummer Lars Ulrich tot haar fans mag rekenen zegt in dat opzicht natuurlijk ook veel. Van deze band gaan we vast nog veel horen.

Wolf Alice - Visions of a Life

 

Visions of a Life is de opvolger van het alom geprezen debuut uit 2015 ' My Love Is Cool '. De populaire gitaarband Wolf Alice uit London heeft haar tijd genomen om een waardig opvolger van haar debuut te maken. 

De basis van de muziek van Wolf Alice is natuurlijk het geheel eigen stemgeluid van frontvrouw Ellie Roswell. Op ' Vision Of Life ' straalt Ellie Roswell van het begin tot het einde. Het album laat de veelzijdigheid van de band horen en de groei die de band heeft doorgemaakt. Muzikaal is er veel te ontdekken van catchy indie liedjes tot punk en alles wat hier tussen inzit.

Daarnaast is het album erg persoonlijk en openhartig.

Deze muzikale keuzes pakken goed uit , al is dit typisch zo'n album welke zich geleidelijk aan laat ontrafelen en begrijpen. 

Wat mij betreft een even gedurfd als gevarieerd album.

 

 

Lost Bear -  ' Donkey Shot '

 

Ook het derde album van de Utrechtse band Lost Bear is zeker weer niet alledaags. Voor het album ' Donkey Shot ' koos de band bewust voor een meer donker geluid. De muziek is mengelmoes van new wave , dub , psychedelica en een vleugje avant-garde . Dit resulteert in een album waarbij de luisteraar wordt meegenomen in de wereld die Lost Bear heet. Zo lijkt op het eerste gehoor de muzikale chaos troef maar na beluistering van het album lijken de muzikale puzzelstukjes toch op zijn plaats te vallen. In alles klinkt de deceptie , leegte en het gebrek aan liefde door die de huidige tijd met zich meebrengt. Met ' Donkey Shot ' hebben de heren van Lost Bear een album gemaakt die de fans van de eerdere albums zeker zal kunnen bekoren.

 Rob Lutes - Walk In The Dark

 

Met het album ' Walk In The Dark ' brengt de Canadese gitarist Rob Lutes alweer zijn zevende album uit.

Op het nieuwe album staan dertien nummers waarvan er twaalf door Rob Lutes en zijn muzikanten zijn geschreven.

Ook op dit album is de basis van de muziek van Rob Lutes weer de roots met een blues jasje. Ondanks het beproefde recept weet de muziek als altijd vanaf het eerste nummer tot het slotakkoord te boeien. De basis voor de muziek van Rob Lutes is de geweldige stem van de singer-songwriter in combinatie met de de prima muzikale begeleiding door zijn band. Dat het album in drie dagen werd opgenomen maakt dat het album puur en oprecht klinkt. Als immer ontmoeten kwaliteit en enthousiasme elkaar weer op het wederom prima album van Rob Lutes.

Joel Dasilva - Everywhere From Here

 

Met het album ' Everywhere From Here ' voegt Joel DaSilva weer een muzikaal hoofdstuk toe aan zijn carrière.

Dat Joel DaSilva zijn muzikale talenten niet van een vreemde heeft blijkt wel uit het feit dat hij de zoon is van muzikale ouders. Zijn moeder was zangeres en zijn vader was gitarist. 

Daarnaast heeft Joel DaSilva veel ervaring mogen opdoen van de verschillende band waarin hij actief is geweest. De elf nummers op het gevarieerde album hebben als basis de blues met invloeden vanuit Americana , soul en zelfs een vleugje rockabilly. Maar belangrijker nog het album heeft een eigen en vooral vertrouwd geluid. De productie van het album is kraakhelder en het enthousiasme van de muzikanten is goed terug te horen. 

The Roseline - Blood 

 

The Roseline is het muzikale alias van de Amerikaanse zanger Colin Halliburton . Met het album ' Blood ' brengt de zanger en frontman  met zijn band alweer haar vijfde album uit. De muziek van de band is een mix van Americana , alt country en folk-rock met een geheel eigen signatuur. 

De prachtige en soms ietwat melancholische stem van Colin Halliburton vormt keer op keer het fundament van de prachtige liedjes van de band. Ook de songteksten dragen bij aan de schoonheid van de nummers . Onderwerpen als bijvoorbeeld het ouder worden en de ups en downs die langdurige relaties soms met zich mee kunnen brengen maken de teksten ongetwijfeld herkenbaar en relevant voor veel mensen. De muziek van The Roseline geeft na elke draaibeurt meer en meer van haar muzikale schoonheid prijs. 

Horen is geloven , wat een prachtig album.

Sass Jordan - Racine Revisited

 

De Canadese rockdiva Sass Jordan timmert al heel wat jaren aan de muzikale weg. Voor Sass Jordan is het feit dat haar meest succesvolle album vijfentwintig jaar geleden het levenslicht zag een prima reden om haar album te re-releasen. De elf nummers van het oorspronkelijke album werden opnieuw opgenomen. Wat gelijk opvalt is dat de zangeres en haar muzikanten in de nieuwe opnames trouw blijven aan de originele opnames. En na beluistering een zeer terechte keuze. De geweldige stem van Sass Jordan blijft weer de basis van het album. De opnames blijven rauw en vooral de invulling van de gitaarpartijen klinken nog voller en beter dan het al geweldige origineel. Met ' Racine Revisited ' heeft Sass Jordan op zeer smaakvolle wijze haar succes album opnieuw opgenomen. Voor haar bestaande fans natuurlijk geweldig nieuws maar ook voor alle rock en blues fans is dit album wat mij betreft een absolute aanrader. 

Terra Lightfoot - New Mistakes

 

Terra Lightfoot is een Canadese singer-songwriter die met het album ' New Mistakes ' alweer haar derde solo album uitbrengt. De zangeres maakt naast haar carrière als solo artieste ook nog deel uit van de altcountry band Dinner Belles. Dat laatste bewijst gelijk de veelzijdigheid en het enthousiasme van Terra Lightfoot. Alle tracks op het twaalf nummers tellende album zijn door de zangeres zelf geschreven. Op het album horen we de zangeres op overtuigende wijze een combinatie van blues en rock ten gehore brengen. Naast haar krachtige en intense stem mag ook haar beheersing van de gitaar er zeker zijn. Wat vooral opvalt is het enthousiasme waarmee Terra Lightfoot haar nummers vertolkt. Met ' New Mistakes ' heeft Terra Lightfoot een zeer prettig in het gehoor liggend album gemaakt.

Mutemath - Play Dead

 

Play Dead is het vijfde studioalbum van de Amerikaanse indierock band Mutemath. De band werd in 2002 opgericht door frontman Paul Meaney ( zanger en toetsenist ). 

Op het album horen we de band melodieuze liedjes vertolken waarbij synthesizers en elektronische effecten de basis vormen.  Deze combinatie levert een origineel en vaak verrassend album op . Op de tien nummers horen we Paul Meany en zijn band enthousiasme combineren met muzikaliteit. Dat niet op elk nummer wordt gekozen voor de gemakkelijke weg maakt het album spannend en valt er veel muzikaals te ontdekken . Mutemath werkt momenteel een uitgebreide toernee af om ' Play Death ' te promoten.

Deze band verdient het absoluut om gehoord en gezien te worden.

Novo Amor & Ed Tullett - Heiress

 

Nadat Ed Tullet en Novo Amor (Ali Lacey) elkaar hadden ontmoet in 2013 was dit voor de heren het startsein om te starten met het gezamenlijk schrijven van nummers. 

Vanaf het eerste moment was de muzikale klik daar , welke resulteerde in twee alom geprezen singles ( 'Faux'  uit 2014 en 'Alps' uit 2016 ). En nu naar vier jaar van noeste muzikale arbeid is het album  ' Heiress'  klaar om gehoord te worden.

En wat een prachtig album is ' Heiress ' geworden.  Op het album horen we een verzameling van bijzondere liedjes die zich kenmerken door puurheid en een welhaast hypnotiserende sfeer. De muziek doet soms denken aan bijvoorbeeld  James Vincent McMorrow en misschien zelfs Bon Iver. De elf nummers op het album gaan na elke luisterbeurt meer onder de huid kruipen. Wat een fascinerend album hebben Novo Amor & Ed Tullett gemaakt. Nu maar maar hopen dat we niet weer vier jaar hoeven te wachten op zo veel moois.

Kim Churchill - Weight Falls

 

De Australiër Kim Churchill brengt met ' Weight Falls ' alweer zijn vijfde album uit. De in het thuisland Australië razend populaire singer songwriter combineert rock ,folk en bluesmuziek tot een geheel eigen stijl. De zanger weet zijn prima gitaarspel te combineren met andere andere mondharmonica en tamboerijn. Deze keuze maakt de muziek van Kim Churchill erg aanstekelijk. Op het dertien nummers tellende album horen we de spelvreugde en het enthousiasme in elk nummer terug. De muziek op het album is laidback , radiovriendelijk en bovenal afwisselend. 

Het is na het beluisteren van het album goed te begrijpen dat de muziek van Kim Churchill zich prima laat lenen voor live- optredens. Van het talent en het aanstekelijke geluid van Kim Churchill gaan we vast nog veel horen . Een album om vrolijk van te worden.

 

Scottie Miller Band - Stay Above Water

 

Met ' Stay Above Water ' heeft Scottie Miller de blues pianospeler samen met zijn band weer een nieuw album gemaakt. Scottie Miller loopt al heel wat jaartjes mee in de muziekscene met zijn op New Orleans geïnspireerde  pianoblues. Op het twaalf nummers tellende album doet Scottie Miller samen met zijn band weer wat hij het allerbeste kan , het maken van heerlijke bluesmuziek. De nummers op het album zijn allemaal door hem zelf geschreven en laten horen dat naast een goede muzikant en zanger Scottie Miller ook een begenadigd songwriter is. De muziek op het album is een mix van blues , soul , gospel en rootsmuziek. Deze diverse stijlen weet Scottie Miller helemaal eigen te maken en om te zetten naar een eigen geluid. Met ' Stay Above Water ' heeft de Amerikaanse bluespianist uit Minnesota weer een ijzersterk album gemaakt.

 

Andrew Chapman - Well, It's About Time !

 

Ondanks het feit dat de naam Andrew Chapman niet bij een ieder gelijk een belletje laat rinkelen is Andrew Chapman zeker geen nieuweling in de wereld van de muziek. De zanger uit Houston , Texas is in Amerika geen onbekende omdat hij in de jaren zeventig zanger was van de blues band Bloontz.

Deze ervaring horen we duidelijk terug op de dertien gevarieerde nummers op het album. De muziek op het album kunnen we het best omschrijven als blues met een randje.

Zo horen we blues in combinatie met rock , country en zelfs een vleugje funk. Het prima doorleefde stemgeluid van de zanger past prima bij de diversiteit van de nummers. 

Dat de zanger na jaren afwezig te zijn geweest in de wereld van de muziek weer van zich laat horen is daarom erg prettig te noemen. Met ' Well, It's Time ' heeft Andrew Chapman een prima album afgeleverd.

 

Mogwai- Every Country's Sun

 

' Every Country's Sun ' is alweer het negende album van de Schotse post-rockband Mogwai. Wat opvalt is dat de band zich ook op haar negende album probeert muzikaal te vernieuwen maar ook vertrouwd blijft klinken.

Het geluid van de band lijkt over het algemeen op het album een stuk voller .Maar als altijd blijft de muziek gelaagd en bombastisch. Op elk nummer bouwt de band laag voor laag aan de puzzel die Mogwai heet. Met als altijd als basis  hypnotiserende synths , gitaren en een pulserende bas.

Op het album staan elf nummers sterke nummers die de luisteraar alles bieden wat je van een album van Mogwai mag en kan verwachten. Met zoveel voorliefde voor de muziek en de ambitie om van ieder album de beste te maken is en blijft de muziek van de band absoluut relevant.

Siv Jakobsen - The Nordic Mellow

 

Met haar debuutalbum ' The Nordic Mellow ' geeft de Noorse singer-songwriter Siv Jakobsen haar visitekaartje af. 

Met als basis een fascinerende stem die je gelijk weet te raken. Daarnaast zijn de arrangementen op het tien nummers tellende album van hoog niveau.  Dit maakt van ' The Nordic Mellow ' een spannende maar bovenal een heel intense plaat.

Waar de akoestische gitaar een zeer belangrijk onderdeel is er ook ruimte voor samenspel met piano en strijkers. 

Producer Matt Ingram laat ' The Nordic Mellow ' ook nog eens geweldig klinken en weet het beste uit Siv Jakobsen tien nummers lang naar boven te halen. 

De teksten op het album gaan voor een belangrijk deel over de liefde. Het is razend knap dat Siv Jakobsen de emoties die gepaard gaan met liefde zo overtuigend weet over te brengen. ' The Nordic Mellow ' is een album geworden om te beluisteren maar bovenal te voelen. 

 

OMD - The Punishment of Luxury

 

Met ' The Punishment of Luxury ' brengt OMD alweer haar dertiende album uit . Wat OMD bijzonder maakt is de drive zich bij elk album te willen vernieuwen. Ook nu weer hebben 

Andy McCluskey en Paul Humphreys goed geluisterd naar de muziek van nu zonder de eigen indentiteit te verloochenen.

Deze slimme combinatie van zich laten inspireren en muzikaal vakmanschap maakt ook dit album weer tot een bijzonder album. Op het twaalf nummers tellende album horen we de band pakkende melodieën combineren met synth pop zoals alleen OMD die lijkt te kunnen maken.

Het is echt een kwaliteit van de band om haar nummers catchy en radiovriendelijk te maken. 

Wat mij betreft is ook na dertig jaar nog zeer zeker een rol weggelegd voor de muziek van OMD.

Lew Jetton & 61 South - Palestine Blues

 

Met het album ' Palestine Blues ' brengt Lew Jetton zijn vierde album uit. Op het gevarieerde album horen Lew Jetton & 61 South samen met muzikale vrienden op overtuigende wijze de blues prediken. De zanger gitarist weet als geen ander dat ook in donkere tijden er altijd kan worden teruggevallen op de muziek. Dit horen en voelen we dan ook terug op het album. ' Palestine Blues ' neemt de luisteraar mee langs gevoelens van teleurstelling en pijn . Het album is dan ook zeker geen makkelijk album geworden , maar wel een album recht vanuit het muzikale hart. 

Zowel op tekstueel gebied als op muzikaal gebied heeft Lew Jetton de luisteraar erg veel te bieden. 

' Palestine Blues ' is een zeer geslaagd album geworden en geeft bij elke draaibeurt meer van haar schoonheid prijs .

Wat een puur en oprecht album.

Johnny Ray Jones - Feet Back In The Door

 

Dat Johnny Ray Jones voor zijn debuutalbum ' Feet Back In The Door ' ruim de tijd heeft genomen is een understatement.

In 1995 zijn de opnames voor dit bijzondere album gestart en niet alleen de duur van de opnamesessies zijn bijzonder maar ook de muziek. Met de hulp van tal van goede muzikanten heeft Johnny Ray Jones dit bijzondere project afgerond. De warme en soulvolle stem van de zanger leent zich meer dan uitstekend voor de mix van memphis soul en blues die we terug horen op het album. Op de tien nummers op het album horen we een gevarieerde en smaakvolle keuze van nummers. Nummers welke stuk voor stuk bol staan van muzikale kwaliteit maar bovenal waar het enthousiasme van afspat. Wat mij betreft hoeft het niet weer tweeëntwintig jaar te duren voordat Johnny Ray Jones een opvolger voor dit mooie debuut gaat maken. 

Fink - Resurgam

 

Op het vakmanschap en de muzikale creativiteit van  Fin Greenall alias Fink lijkt werkelijk geen maat te staan. Als vervolg op de succesvolle albums ' Hard Believer ' en ' Sunday night Blues Club, Vol 1 komt Fin Greenall nu met het imponerende ' Resurgam ' op de proppen. Ook nu weet Fink zich muzikaal weer te vernieuwen en wordt het experiment zeker niet geschuwd. Na beluistering van het tien nummers tellende album kan maar één conclusie worden getrokken , Fink is een alleskunner. Naast het schrijven en produceren is ook de groei als zanger zeer duidelijk waarneembaar. 

Onder de bezielende leiding van producer Flood (The killers , Foals en U2) is een spannend album met een indringende sound gecreëerd. Resurgam doet veel met de muzikale verbeelding van de luisteraar maar teleurstellen hoort daar op zeker niet bij. Wat een geweldig album.

Husky - Punchbuzz

 

Het album ' Punchbuzz ' is het derde album in het tienjarige bestaan van de Australische band Husky. Op het tien nummers tellende album horen we de band een slimme mix van stijlen ten gehore brengen. Zo horen we de band indie muziek combineren met folk , pop en psychedelia. Het wordt snel duidelijk dat de heren goed hebben geluisterd naar de muziek uit vroegere jaren. Zo worden gelaagde zangpartijen gecombineerd met galmend gitaargeluid en synthesizers .

Het toevoegen van vooral  synthesizers aan de muziek van de band zorgt voor een lichte stijlbreuk met eerder werk.

Het resultaat zorgt er wel voor dat ' Punchbuzz ' een zeer toegankelijk en poppy album is geworden. Husky verdient zonder meer de aandacht van een breder publiek en lijkt met     

' Punchbuzz ' een belangrijke stap te hebben gemaakt richting een breder luisterpubliek. 

Lightnin ' Willie - No Black No White Just Blues 

 

Texaan Lightnin ' Willie draait al vele jaren mee in de wereld van de bluesmuziek. En gedurende deze jaren is zijn handelsmerk degelijke swingende blues. 

Dat Lightnin ' Willie zijn sporen heeft verdient blijkt wel uit het feit dat hij met onder andere met grootheden als Bob Dylan , Leon Russel en Willie Nelson het podium heeft mogen delen.

Op het album ' No Black No White Just Blues' staan tien nummers die allemaal van de eigen hand zijn. 

De muziek kenmerkt zich door het swingende karakter van het begin tot het einde. Voeg hier het vakmanschap en de degelijkheid van Lightnin ' Willie aan toe en het spreekt voor zich dat we weer met een goed album te maken hebben. 

Lightnin ' Willie doet wat we van hem mogen verwachten en dat is het maken van erg goede muziek.

Greg Sover - Songs Of A Renegade

 

Met het album ' Songs Of A Renegade ' heeft Greg Sover zijn debuutalbum  gemaakt. De in Brooklyn geboren artiest met Haïtiaanse roots heeft een album gemaakt waarvan de muziek het best is te omschrijven als een mix van bluesrock en melancholische pop. Op de tien nummers die het album telt horen we Greg Sover overtuigend zijn muziek een eigen stijl meegeven. Negen nummers op het album zijn zelf geschreven en de cover van Bill Whiter's klassieker  ' Ain't No Sunshine ' wordt op meesterlijke wijze naar de eigen hand gezet.

Greg Sover weet niet alleen vocaal zijn mannetje te staan maar ook op gitaar weet de zanger gitarist te overtuigen. Na beluistering van het album kunnen we al snel concluderen dat dit volwassen debuut naar meer smaakt .

Sivert Høyem - Live At Acropolis

 

Met zijn optreden in het Odeon van Herodes Atticus, het ruim tweeduizend jaar oude openluchttheater van de Akropolis heeft Sivert Høyem een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. Zowel de unieke locatie als de geweldige optredens van Sivert Høyem maakte de twee avonden absoluut magisch. Het is daarom ook meer dan prettig dat deze historische shows zijn vastgelegd op zowel CD als DVD.

Als we kijken en luisteren naar ' Live At Acropolis ' kunnen we alleen maar concluderen dat Sivert Høyem een meer dan begenadigd zanger is. Samen met zijn vaste band en aangevuld met een strijkkwartet en zangeres Marie Munroe weet Sivert Høyem zijn muziek zelfs nog een extra dimensie mee te geven. Voor ' Live At Acropolis ' geldt dan niet alleen horen maar ook zien geloven is.

Cage The Elephant - Unpeeled

 

Met ' Unpeeled ' breng de populaire en succesvolle Amerikaanse rockband Cage The Elephant een bijzonder album uit. Het getuigt van lef om een album met intieme en gestripte nummers  uit te durven brengen. De band besloot zich kwetsbaar op te stellen en samen met een strijkorkest het album tijdens een aantal intieme concerten vast te leggen. Het resultaat mag er zeker zijn, we horen op het 21 nummers tellende album een band in een grootse vorm. Met ' Unpeeled ' bewijzen de heren dat het niets voor niets is dat ze eerder dit jaar nog een felbegeerde Grammy Award in de wacht wisten te slepen. De reputatie als explosieve band live band was er natuurlijk al , maar met ' Unpeeled ' laat de band zich met deze uitgeklede versies van haar nummers van haar beste kant zien. Wat mij betreft is ' Unpeeled ' een must voor de bestaande fans van de band en een uitstekende kennismaking voor diegene die deze uitstekende band nog niet kende.

Declan McKenna - What Do You Think About The Car? 

 

Dat de jeugd de toekomst heeft is natuurlijk een veel gebruikt cliché. Maar in het geval van het debuut van Declan McKenna 

absoluut op zijn plaats. De pas achttien jarige zanger weet op het album met veel bravoure zijn muzikale talenten ten toon te spreiden. McKenna maakt intelligente en pakkende indiepop met teksten die er toe doen. Wat bijzonder knap  is aan de muziek van de zanger is dat het na één luisterbeurt al zeer vertrouwd in het gehoor ligt. Mede door zijn zeer aangename en toegankelijke stemgeluid klinkt de muziek fris en energiek. Ook qua variatie zit het wel goed op WDYTATC?

zo horen pakkende refreinen , gitaren , synthesizers maar ook dansbare beats. Het is duidelijk dat de Britpop in de persoon van Declan McKenna weer een nieuw boegbeeld heeft gevonden. Van dit muzikale talent gaan we nog heel veel horen in de komende jaren. 

 

Jim Roberts and The Resonants - Beneath The Blood Moon

 

Ondanks het feit dat Jim Roberts geen onbekende is in de muziekwereld hebben we lang niets meer gehoord van hem.

Met de release van het album ' Beneath The Blood Moon ' komt hier gelukkig weer verandering in. Samen met zijn begeleidingsband heeft Jim Roberts tien mooie en originele nummers opgenomen. De muziek op het album is het best te omschrijven als een combinatie tussen blues, rock en roots.

Wat opvalt is de frisheid en het enthousiasme van de nummers. Naar het feit dat het album muzikaal erg degelijk in elkaar zit valt er ook op tekstueel gebied veel te ontdekken.

Voor de liefhebber van blues muziek met een rootsrock inslag is dit absoluut een aanrader. 

Goed dat Jim Roberts weer muzikaal van zich laat horen. 

Nu maar hopen dat hij de muzikale smaak weer te pakken heeft.

 

John Joseph Brill - I'm Not Allright

 

Met I'm Not Allright brengt brengt John Joseph Brill zijn derde EP uit. En wat een heerlijke EP is dit geworden.

De bebaarde troubadour weet vanaf de eerste noot zowel tekstueel als muzikaal te boeien. De basis voor de nummers zijn de karakteristieke stem van de zanger in combinatie met piano , gitaar , synthesizers en zelfs computerbeats.

Het bijzondere aan de nummers is dat je in elk nummer de opbouw in spanning voelt maar ook de neiging hebt de refreinen mee te willen zingen. Voeg hier nog eens aan toe een vleugje ' 80 jaren synthesizers dan wordt snel duidelijk 

met wat voor bijzonder talent we hier te maken hebben. 

Dat John Joseph Brill ons daarnaast ook nog tekstueel toelaat tot zijn diepste gevoelens maakt I'm Not Allright tot een waar muzikaal meesterwerk. 

 

Willa - Better Days

 

 

Ondanks het feit dat Willa Vincitore al meer dan twintig jaren muzikaal actief is zal de naam Willa niet bij iedereen bekend zijn. Met het album ' Better Days ' zou hier weleens verandering in kunnen komen. Met een geheel eigen stijl , die zich wellicht het best laat omschrijven als een mix van blues met elementen van soul en funk. Op het gevarieerde album staan twaalf nummers die stuk voor stuk de aandacht van de luisteraar verdienen. De karakteristieke soulvolle stem is de basis van de muziek van Willa , maar ook haar band mag er zijn. In de begeleidingsband vinden we veel muzikanten terug die de muzikale sporen ruimschoots hebben verdiend.

Voor diegene die van blues met soulvolle zang houden is het album ' Better Days ' een uitgelezen kans om met de muziek van Willa and Company kennis te maken. Wat een lekker album.

Hattie Briggs - Hide

 

Dat Hattie Briggs een bijzonder getalenteerd singer - songwriter staat inmiddels buiten kijf. Ook met haar laatste EP release maakt de zangeres uit Gloucestershire dit weer helemaal waar. Op ' Hide ' staan vijf nummers waarvan vier studio nummers en één live opgenomen track.

Het lijkt Hattie allemaal niet uit te maken of het nu live is of in een studio opgenomen de muziek blijft indrukwekkend en bovenal puur en overtuigend. Ook tekstueel valt er veel te genieten van de indringende teksten die recht uit het hart van de zangeres lijken te komen. Het is moeilijk kiezen welk van de nummers het meeste indruk maakt , maar wat mij betreft springen er twee nummers op de prachtige EP uit . Namelijk het werkelijk prachtige ' Just Breathe en de titelsong van de EP ' Hide ' . Hattie Briggs trakteert haar luisteraars weer op een release van hoog niveau.

Janiva Magness - Blue Again EP

 

Met de EP ' Blue Again '  levert Janiva Magness weer een puik album af. Zoals we van de zangeres gewend zijn is ieder nummer weer raak en wordt elk nummer naar haar hand gezet. Ook hier is dit weer het geval de zes nummers op de EP zijn covers die Janiva Magness stuk voor stuk van haar eigen muzikale handtekening voorziet. Of het nu blues of soul is het lijkt deze geweldige zangeres echt niet uit te maken. Op het album krijgt de zangeres muzikale assistentie van Sugeray Rayford en Kid Ramos. Samen met deze muzikale vrienden maken wij kennis met haar favoriete nummers. Janiva Magness laat wederom horen dat het niet voor niets is dat zij genomineerd is geweest voor een Grammy en al zeven Blues Music Awards in haar bezit heeft. Janiva Magness staat voor kwaliteit.

Joseph Veloz - Offerings

 

Vat niet iedereen kent Joseph Veloz  maar met het uitbrengen van zijn nieuwste album ' Offerings' komt hier wellicht verandering in. Joseph Veloz is een een basgitarist die al meer dan twintig jaar muzikaal actief is. Zijn muzikale talenten en bijdragen horen we bijvoorbeeld terug op werk van onder andere Mississippi Heat en LuckY Peterson.

Namen die de gemiddelde blues liefhebber natuurlijk wel kent of iets zegt. Op het album ' Offerings' horen we een collectie van acht nummers met als gemeenschappelijke deler heerlijke grooves , funk en een vleugje jazz. Op vijf van de acht nummers krijgt Joseph Veloz vocale ondersteuning van muzikale vrienden. Op de drie overige nummers horen we Joseph Veloz met zijn bas de instrumentale hoofdrol spelen.

En het moet gezegd dit gaat hem meer dan aardig af. Wat mij betreft is de cover van ' Kiss '  van Prince het swingende hoogtepunt van een heerlijk groevend album.

A Blaze Of Feather - A Blaze Of Feather

 

Het verhaal achter de band  'A Blaze Of Feather' is best wel bijzonder te noemen. Uit het niets was daar ineens een Ep met de welluidende titel EP1 . Veel mensen en recensenten vroegen zich al snel af wie er achter deze band schuil ging. 

Het gerucht deed al snel de ronde dat we hier te maken zouden hebben met een band rondom Ben Howard. En zoals zo vaak waar rook is daar is ook vuur. Want inderdaad maakt Ben Howard als gitarist wel deel uit van de band , maar de drijvende kracht en frontman is Mickey Smith. Dat Mickey Smith veelzijdig is blijkt wel uit het feit dat hij naast fotograaf en filmaker zijn talenten ook muzikaal etaleert. 

Op het gelijknamige debuutalbum laat A Blaze Of Feather indie muziek horen met referenties aan Sigur Ros en The War On Drugs. Een debuut om van te watertanden zo mooi.

Luisteren is geloven.

James Vincent McMorrow - True Care

 

Met ' True Care ' brengt de Ierse singer-songwriter James Vincent McMorrow de opvolger van het erg succesvolle album  ' We Move '  uit.  En na beluistering van ' True Care ' wordt heel snel duidelijk dat ook dit album een voltreffer is geworden. Wat een intensiteit en schoonheid horen we terug op de 15 nummers van ' True Care '. Zowel op muzikale als op het tekstuele laat James Vincent McMorrow de luisteraar toe tot zijn muzikale ziel. De luisteraar wordt meegenomen op een muzikale reis met vele hoogtepunten. 

Op het album horen we James Vincent McMorrow flirten met invloeden van muziek van bijvoorbeeld Prince, Kraftwerk en zelfs Weather Report. Maar het razend knappe is dat de zanger overal zijn eigen unieke stijl weet te behouden. 

Met ' True Care ' heeft James Vincent McMorrow wederom een  indrukwekkend album afgeleverd.

 

Low Society - Sanctified

 

Met het album ' Sanctified ' brengt Low Society alweer haar derde album uit. De band Low Society is gevormd rondom zangeres Mandy Lemos en zanger, gitarist en producer Sturgis Nikides. De inspiratie voor de muziek haalt het tweetal uit hun gezamenlijke voorliefde van roots en Americana  muziek.  Op het album staan tien nummers vol variatie en liefde voor de muziek. Die basis voor de muziek van Low Society zijn toch wel de uitstekende vocalen van zangeres Mandy Lemmons. Zij weet maar haar stem elk nummer op geheel eigen wijze naar haar hand te zetten. 

Sanctified is een oerdegelijk album die zeer prettig in het gehoor ligt. Ik ben reuze benieuwd naar de live verrichtingen van deze prima band.

The Meltdown - The Meltdown

 

De uit Australië afkomstige band The Meltdown brengt met het gelijknamige album ' The Meltdown ' haar gelijknamige debuut uit. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen wat een heerlijk debuut. De band rondom de zanger Simon Burke grossiert in heerlijke vintage soul. Zo horen we een mix van soul , gospel en blues in een jaren zestig jasje met een licht vleugje country. Wat razendknap is dat the Meltdown al deze ingrediënten weet te bundelen in een geheel eigen sound. Het album bruist vanaf de eerste noot tot de laatste noot van de energie en ook tekstueel valt er heel wat te genieten. Liefhebbers van bands als St Paul & The Broken Bones, Tedeschi Trucks Band en Alabama Shakes zullen dit prachtige album zeer zeker kunnen waarderen. 

Wat een heerlijk en overtuigend debuut.

 

Lea Porcelain - Hymns To The Night

 

' Hymns To The Night ' is het debuutalbum van het Duitse duo Lea Porcelain. Achter de naam Lea Porcelain gaan de muzikale talenten Julien Bracht en Markus Nikolaus schuil. 

De eerste heeft een techno achtergrond terwijl Markus Nikolaus zijn roots heeft liggen in de wereld van de indie muziek. Deze twee totaal verschillende achtergronden hebben de heren als basis genomen voor de muziek op het album ' Hymns To The Night ' . De muziek op het album roept herinneringen op aan de muziek uit de vroegere Manchester scene maar dan overgoten met een cocktail van electro en post punk. De uitstekende live reputatie die het duo in de afgelopen jaren wist op te bouwen maakte nieuwsgierig naar het eerste album. Na beluistering van het album wordt snel duidelijk dat het wachten en het geduld ruimschoots worden beloond. 

 

Gina Sicilia - Tug Of War

 

Tug Of War is alweer het zevende album van de blueszangeres Gina Sicilia. Het album bestaat uit de vijf nummers van de vorig jaar uitgebrachte EP ' Sunset Avenue ' aangevuld met nog zes nieuwe nummers. Op ' Tug Of War ' laat de zangeres zich wederom van haar beste kant zien. De basis voor werk is blues die vooral door haar warme en soulvolle stemgeluid tot haar recht komt. Het is natuurlijk een enorm compliment dat sommige haar muziek vergelijken met bijvoorbeeld Bonnie Raitt. Wat opvalt aan de muziek van de zangeres dat haar albums stuk voor stuk in kracht en variatie toenemen. Wat ook doet vermoeden dat haar muzikale hoogtepunt zeker nog niet  is bereikt. Gina Sicilia is een zangeres om zeker in de gaten te houden voor de toekomst.

Gary Cain Band - Twangadelic Bluesophunk

 

Met het album ' Twangadelic Bluesophunk' brengt Gary Cain samen met zijn band zijn debuut album uit.

Gary Cain is een Canadese gitarist en songwriter. Het bijzondere aan dit gevarieerde debuut is toch wel het verhaal dat het er lange tijd naar uit zag dat Gary Cain door serieuze stemproblemen niet meer zou kunnen zingen. Het album is het overtuigende bewijs dat die angst ongegrond is gebleken. 

Het album laat een een zanger gitarist in grootse vorm horen. We horen het enthousiasme en muzikaliteit goed terug op het zeer gevarieerde album. De tien nummers op het album zijn door Garry Cain zelf geschreven. Dit geeft toch ook wel aan het muzikale talent van de zanger en gitarist. 

De muziek van de Gary Cain Band is naar mijn bescheiden mening uitermate geschikt voor de festivals van aankomende zomer in Europa. Prima debuut.

John McNamara - Rolling ' With It

 

Het album ' Rollin ' With It is het nieuwste album van de Australische soul en blues muzikant John McNamara.

Op het album horen we een perfecte combinatie van soul en blues. Het album ademt de sfeer uit van van de muziek van het befaamde Stax label en Memphis Soul. 

Om zo dicht mogelijk bij de muziek en sfeer van toen te komen heeft John McNamara de hulp ingeroepen van mensen die schatplichtig zijn aan de periode van Stax.

De tien nummers die het album telt kunnen we onderverdelen in zes door John McNamara zelf geschreven nummers en vier covers van andere ander Otis Redding en Bobby Bland.

Of het nu de interpretaties van de covers zijn of de nummers van eigen hand het album weet vanaf de eerste tot de laatste noot te boeien. Met de muziek van John McNamara schijnt de muzikale zon altijd.

 

John Smith - Headlong

 

De muziek van de Britse singer-songwriter John Smit zal niet bij een ieder herkenning opleveren. Toch heeft de Britse zanger al vier albums op zijn naam staan. Op 30 juni brengt John Smith album nummer vijf uit. Op ' Headlong ' horen we de zanger folk muziek met invloeden vanuit de soul ten gehore brengen. Wat onmiddellijk opvalt is dat de muziek van John Smith erg fijn en aangenaam in het gehoor ligt. 

Na beluistering van het album is de conclusie gerechtvaardigd dat we hier met een zeer getalenteerd liedjesschrijver te maken hebben. De nummers van de zanger hebben een kop en een staart maar bovenal heeft de muziek een ziel. Het is  niet voor niets dat John Smith door collega's als bijvoorbeeld Lianne La Havas , David Gray en Joan Baez in hoge mate wordt gewaardeerd. Wat mij betreft is het album ' Headlong ' een uitstekende gelegenheid kennis te maken met de muziek van John Smith.

Novo Amor - Bathing Beach

 

Novo Amor is het alter ego van de Britse singer-songwriter en producer Ali Lacey. Met ' Bathing Beach ' brengt Novo Amor een nieuwe EP uit. Als de kwaliteit van nummers op de EP een voorbode zijn voor het te verwachten full lengt album dan belooft dit heel veel moois. 

De muziek van Novo Amor zal zeker goed in de smaak vallen bij liefhebbers van muziek van bijvoorbeeld Bon Iver en Asgeir. De prachtige muzikale opbouw van de muziek in combinatie met de bijzondere teksten maakt de muziek even indrukwekkend als geloofwaardig. Het is dan ook niet voor niets dat Novo Amor al door vele muziekjournalisten een grote toekomst wordt voorspelt. 

Jeffrey Halford & The Healers - Dreams

 

Met het album ' Dreams ' brengt de Amerikaanse  singer-songwriter Jeffrey Halford alweer zijn zevende album uit. Ondanks het feit dat wellicht niet iedereen Jeffrey Halford kent treed hij al ruim vijfentwintig jaar op met zijn begeleidingsband ' The Healers ' . Na beluistering van de tien nummers op het album wordt snel duidelijk dat we hier met een zeer begenadigd artiest te maken hebben. De nummers op het album zijn door hem zelf geschreven. Naast het zelf schrijven van de muziek en teksten is Jeffrey Halford een begenadigd gitarist en zanger. De muziek op het album laat zich het best omschrijven als een combinatie van blues en Americana met een vleugje roots rock. Maar bovenal hebben  Jeffrey Halford & The Healers een geheel eigen sound weten te ontwikkelen. De eerste kennismaking met de muziek van Jeffrey Hallford smaakt absoluut naar meer. 

Lighthouse Sweden - Silence In The City

 

Met het album ' Silence In The City ' brengt Lighthouse Sweden haar tweede album uit. In 2003 vormt een duet tussen Linda Malmström en Mats Brandemark de basis voor de muzikale samenwerking als duo. In 2010 heeft het duo besloten een complete band te vormen onder de naam Lighthouse Sweden. Met als eerste wapenfeit het mooie en goed ontvangen debuutalbum. In de loop der jaren heeft de band zich steeds verder muzikaal weten te ontwikkelen. 

Deze muzikale groei is zeer goed terug te horen op het album. Op de elf nummers op het album horen we de band een combinatie ten gehore brengen van americana , blues , pop en een vleugje country muziek. Deze mix van muzikale stijlen weet de band helemaal naar haar hand te zetten. 

Voeg hier nog eens aan toe de zeer goed bij elkaar passende stemmen van Linda en Mats dan wordt na beluistering snel duidelijk dat we met een bijzonder gezelschap te maken hebben.

Low Roar - Once In A Long , Long While

 

Onder de naam Low Roar brengt zanger frontman Ryan Karazija alweer zijn derde album uit. In 2010 ontspon in het hoofd van frontman Ryan Karazija het idee voor het project Low Roar. Het mysterieuze en schilderachtig decor van het IJslandse landschap zijn een belangrijke inspiratiebron geweest voor Low Roar. De muziek van het gezelschap kunnen we omschrijven als intieme en mysterieuze folk met ambient invloeden . Ook op het derde album horen we een band die wat betreft de muziek gelukkig weer dicht bij deze basis is gebleven. Het album openbaart na iedere luisterbuurt meer en meer van haar muzikale geheimen.

De muziek is breekbaar en de nummers laten zich luisteren als muzikale schilderijen. Wat een mooi album heeft de Low Roar gemaakt met ' Once In A Long, Long While ' . En wat mij betreft omschrijft de titel van het album zeer goed de schoonheid van dit indrukwekkende album. 

Paradisia - Sound Of Freedom

 

Paradisia uit Londen brengt met ' Sound Of Freedom ' haar debuutalbum uit. Ondanks het feit dat de dames met het album debuteren zijn ze onafhankelijk van elkaar al eventjes actief in de wereld van de muziek . Verassend is het dat de eerste muzikale stappen van de dames in punk bands zijn geweest.

Zeker als we naar het twaalf nummers tellende album luisteren , op het album horen we de dames prachtige singer -songwriter muziek met folk invloeden ten gehore brengen.

De muziek kenmerkt zich verder door geweldige samenzang in combinatie met de klanken van harp muziek. Dit maakt het geluid van Paradisia dan ook bijzonder en herkenbaar. Dat het muzikale talent van het drietal niet onopgemerkt is gebleven blijkt wel uit feit dat de drie jongedames al in het voorprogramma van onder andere Bruce Springstee, Laura Mvula en Michael Kiwanuka hebben gestaan . Sound of Freedom Prima is een prima debuut van een bijzondere band.

Mick Flannery - I Own You

 

Mick Flannery is een tweeëndertig jarige Ierse muzikant. 

Met het album ' I Own You' heeft de singer songwriter zijn vijfde album uitgebracht. Zoals we van Mick Flannery inmiddels gewend zijn is het wederom een bijzonder intens album geworden. Met als basis zijn expressieve stemgeluid met een rauwe rand. Voeg hier nog eens aan toe de verhalen die zijn nummers vertellen. Middels teksten de er toe doen nummers die gaan over maatschappelijke misstanden en de persoonlijke gevoelens die de zanger ervaart. Mick Flannery laat met zijn muziek de luisteraar toe tot het diepst van zijn muzikale ziel. Op het album horen we de zanger vol overgave en met energie muziek maken. Muziek die we naast intens het best kunnen omschrijven als een combinatie van folk, blues , funk en zelfs een vleugje gospel. Mick Flannery is een zeer begenadigd artiest en met ' I Own You ' heeft de zanger een album gemaakt die het verdient te worden gehoord.

Polly O' Keary - Black Crow Callin  

 

Met het album ' Black Crow Callin ' brengt zangeres en gitariste Polly O' Keary met haar band The Rhythm haar tweede album uit. Zangeres Polly O' Keary heeft niet bepaald een erg makkelijk leven achter de rug. Zo groeide zij op in een blokhut zonder elektra en stromend water en was ze op haar negentiende al getrouwd met een man die in de gevangenis zat. Al deze tegenslagen wist zij achter zich te laten mede door haar muzikale aspiraties en talent. Op het album horen we Polly en haar band enthousiast de blues ten gehore brengen. Natuurlijk komt de blues uit het hart en deze bevlogenheid en levenservaringen horen we terug in de muziek. Zowel muzikaal als tekstueel valt er veel te genieten op het album van Polly O'Keary and The Rhythm Method.

 

Mr.Sipp - Knock A Hole In It

 

Mr.Sipp is het alter ego van de gospel gitarist Castro Coleman. Al op jonge leeftijd werd het al snel duidelijk dat Castro Coleman in de wieg was gelegd voor een carrière in de wereld van de muziek.  Immers al vanaf zijn zesde levensjaar waren Mr.Sipp en zijn gitaar onafscheidelijk. Deze bijzondere vriendschap is gebleven en nu ruim dertig jaar later hechter dan ooit. Vanaf 2012 besloot Castro Coleman het accent van zijn muziek te verleggen van gospel naar de blues. Dat deze keuze goed heeft uitgepakt blijkt wel uit de lovende kritieken en prijzen die zijn bluesmuziek  ten deel zijn gevallen. Op het dertien nummers tellende album laat Mr.Sipp wederom horen naast een begenadigd bluesgitarist ook een uitstekende zanger te zijn. Vanaf het eerste nummer horen we de liefde voor de muziek en het vakmanschap van Mr.Sipp terug. Na beluistering van het album is het goed te begrijpen dat de gitarist en zanger als bijnaam de titel  van 'The Mississippi Blues Child' heeft gekregen. Met het enthousiasme en het gegeven talent is het overduidelijk dat Mr.Sipp nog heel veel voor de blues muziek zal blijven en gaan betekenen . Met het album ' Knock In A Hole ' maakt Mr.Sipp nog maar eens duidelijk waarom dat is. 

The Black Angels - Death Song

 

Het nieuwste album van de band uit Austin heet 'Death Song'.

Met alweer het vijfde album slaat de band voorzichtig een nieuwe richting in. Op het album horen we de band zich meer en meer ontpoppen tot een rockband. Maar de fans van het eerste uur hoeven niet angstig te zijn de band verloochent haarroos niet op ' Death Song ' . Op het album horen stevige  drums en vette gitaren met dansbare beats. Maar nergens is de psychedelica in de muziek verdwenen. Deze bijzondere mix van stijlen blijkt wonderwel te werken en maakt het geluid The Black Angels uniek en zeer eigen.

Death Song is een album wat na een aantal luisterbeurten begint te beklijven. Het album zal de trouwe fans zeker aanspreken maar ook nieuw publiek weten aan te spreken.

 

 

Fink - Sunday Night Blues Club

 

Fin Greenall of zoals wij hem kennen onder de artiestennaam Fink is een muzikale duizendpoot. Of het nu dance muziek is of singer-songwriter muziek  Fink slaagt er altijd in elk genre naar zijn hand zetten. Voor zijn laatste project besloot Fink zich weer van een geheel andere kant te laten zien. 

Voor het album ' Sunday Night Blues Club ' besloot de zanger zich te laten inspireren door de wereld van de blues muziek. Natuurlijk lijkt dit op het eerste gezicht een erg gedurfde keuze . Na beluistering van het album wordt snel duidelijk dat ook deze keuze weer een schot in de roos is.

Het is fascinerend te horen hoe de muzikant Fink zijn muzikale wereld weet te verenigen met blues muziek.

Het album is rauw , puur en bovenal ademt het in elke noot blues. Op de muzikale creativiteit van Fink lijkt werkelijk geen maat te staan.

 

Steve Kozak Band - It's Time

 

Met het album ' It's Time ' brengt de Steve Kozak Band uit Canada alweer het vierde album uit. Op het album horen we de Steve Kozak Band een mix van Westcoast blues en jump & jive samen brengen. Deze mix van stijlen blijft twaalf nummers lang op het album interessant. Ook muzikaal weet Steve Kozak zich omringd met uitstekende muzikanten die prima passen bij het stemgeluid van Steve Kozak. 

Het jarenlange live optreden van de band is goed terug te horen op het album. Met speels gemak horen we hoe de Steve Kozak Band zich nummer voor nummer enthousiast

in elk nummer vastbijt. Wederom heeft de Steve Kozak Band een prima album afgeleverd.  

 

Lee Palmer - Bridge

 

Het verhaal van de Canadese singer-songwriter Lee Palmer is absoluut bijzonder te noemen. Want ondanks het feit dat de muziek als een rode draad door zijn leven loopt verscheen het debuut van Lee Palmer pas op de zeer volwassen leeftijd van zestig. Op zijn inmiddels vierde album horen we een fraaie mix van Americana met blues invloeden. Deze bijzondere combinatie van stijlen kunnen we na beluistering van het bijzondere album gerust geslaagd noemen. 

Het album ademt een zeer relaxte sfeer uit en is bij uitstek geschikt om in een goede stoel met een lekker glas wijn te beluisteren. De liefde voor de muziek en het vakmanschap druipen van deze het album ' Bridge ' af.

 

Jon Zeeman - Blue Room

 

Jon Zeeman is een bluesgitarist met een geheel eigen stijl. 

Dat bewijst hij wederom met zijn het album ' Blue Room ' .

Op het album laat Jon Zeeman zowel vocaal als muzikaal het beste van zich zelf horen. Of het nu een cover van Jimi Hendrix is of een nummer met sterke Allman Brothers invloeden het lijkt Jon Zeeman allemaal niet uit te maken. 

Met heel vel enthousiasme en vakmanschap horen we Jon Zeeman op het tien nummers tellende album overtuigen.

Wart daarnaast opvalt is de variatie van muziek. 

Jon Zeeman is typisch zo'n artiest die wars is van alle poespas maar die je wel om een muzikale boodschap kunt sturen. Voor mij is ' Blue Room ' een aangename kennismaking met de muziek van Jon Zeeman.

Chris Antonik - Monarch

 

Met het album ' Monarch ' brengt de Canadese zanger en gitarist zijn derde album uit. Op het album staan dertien nummers waarvan er twaalf van eigen hand en één fraaie cover. In eigen land heeft Chris Antonik al een grote en trouwe fanbase weten op te bouwen. De muziek van Chris Antonik laat zich het best omschrijven als blues rock met een soulvol randje. Sommige vergelijken de muziek van de Canadese zanger als een kruising tussen B.B King en Eric Clapton. Natuurlijk is het natuurlijk haast onmogelijk vergeleken te worden met twee van dergelijke grootheden , met het geeft aan de andere kant wel de muzikale mogelijkheden van Chris Antonik aan. Na beluistering van het zeer gevarieerde album ben ik ervan overtuigd dat we nog veel gaan horen van de Canadese zanger. Het album Monarch is een prima kennismaking met de muziek van de Canadese zanger.

White - One Night Stand Forever

 

De band White is een Schots vijftal uit Glasgow. Met het album ' One Night Stand Forever ' brengen de heren hun langverwachte debuutalbum uit. Op het album horen we de band op geheel eigen wijze muziekstijlen combineren , zo horen we catchy indierock  met groovy dance en electro invloeden overgoten met messcherpe gitaarriffs . 

De band heeft in een relatief korte tijd een stevige live reputatie weten op te bouwen in eigen land. Na beluistering van het album is het goed te begrijpen dat de energie en de variatie van de muziek belangrijke ingrediënten zijn om zowel op het album als live te overtuigen. White maakt muziek in de traditie van Franz Ferdinand en Duran Duran met een flinke dosis white funk. ' One Night Stand Forever ' is een prima debuut van een veelbelovende band. 

Hector Anchondo Band - Roll The Dice

 

Hector Anchondo is een bluesman afkomstig uit Nebraska. 

Op ' Roll The Dice ' laat Hector Anchondo zijn muzikale kunsten horen. Zowel als zanger en als gitarist staat Hector Anchondo zijn mannetje. Daarnaast zijn negen van de tien nummers op het album van zijn hand. Dit geeft maar eens aan met welk soort muzikaal talent we hier van doen hebben. 

Op het album horen we voornamelijk bluesmuziek met lichtje uitstapjes naar country , maar bovenal horen we Hector en zijn band een eigen geluid vertolken. Het is na beluistering van het knappe album dan ook niet verwonderlijk dat de band in 2016 één van de finalisten was van de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis. De ware muziekliefhebber kan met de muziek van deze band zonder meer een gokje wagen.

Johnny Mastro & Mama's Boys - Never Trust The Living

 

Johnny Mastro is naast een uitstekend songwriter en zanger een grootheid op de harp. Met ' Never Trust The Living ' doet Johnny Mastro weer wat hij als de beste kan , een uitstekend blues album afleveren zonder al te veel poespas. Op het album staan elf uitstekende nummers die voor het overgrote deel de sfeer en energie van een live optredens benaderen. Ook qua variatie zit het op het album wel snor. Wat verder opvalt is de uitstekende samenwerking tussen Johnny Mastro en zijn band de Mama Boys. Op de bas horen we zowel Dean Zucchero als ook Rob Lee achter het drumstel overtuigen. Wat mij betreft is ' Never Trust The Living ' wederom een album geworden die de fans van Johnny Mastro blind kunnen aanschaffen.

 

Lazy Eye - Pocket The Black

 

Lazy Eye is een Australisch trio welke al weer een aantal jaartjes meeloopt in de wereld van de muziek. 

Met het album ' Pocket The Black ' brengen ze het vierde album uit en ditmaal is er gekozen voor een live album.

Vanaf het moment dat de band haar debuut album uitbracht ontving de band veel lof en complimenten voor haar muziek.

Zo werd het debuutalbum uit 2013 verkozen als beste blues album en ontvingen ze daarvoor de South Australian Blues & Roots Award. En mocht het drietal in 2016 Australië vertegenwoordigen op het International Blues Challenge te Memphis. Op het album horen we de band op enthousiaste wijze tien nummers ten gehore brengen. Het album laat horen waarom blues minnend Australië de band in haar armen heeft gesloten. Prima album van een band die ik graag binnenkort op de Europese podia zou willen zien spelen.

Lauren Mitchell - Desire

 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen , Lauren Mitchell heeft met ' Desire ' een ijzersterk album gemaakt.

Op het album horen we de zangeres op alle dertien nummers van het album op indrukwekkende wijze overtuigen . Of het nu blues, soul , gospel of funk is het lijkt de zangeres uit Florida niet uit te maken. Haar eerste muzikale ervaring deed Lauren Mitchell op in een kerkkoor. Voeg hier nog eens aan toe de muzikale invloeden die Lauren meekreeg van haar ouders waar de muziek van andere andere Aretha Franklin en Ette James vaak werden gedraaid. Deze muzikale optelsom heeft zonder twijfel geholpen het muzikale talent van Lauren Mitchell te ontwikkelen .  Met een indrukwekkende stem met een rauw randje en een feilloze timing weet Lauren Mitchell elk nummer in welke stijl dan ook volledig naar haar hand te zetten. Wat een muzikaal talent.

Close Talker - Lens

 

Close Talker is een indie rock trio uit Canada. Met de aankomende release van het album ' Lens ' brengen de heren uit Saskatoon hun tweede album uit. De muziek op het album laat zich het best omschrijven als een mix van rock met indie invloeden overgoten met een klein vleugje pop. De band die in 2012 het levenslicht zag heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot de band die het nu is. 

Het vele spelen en optreden op de diverse podia's in Canada, 

Europa en de Verenigde Staten hebben van het trio een sterk muzikaal collectief gemaakt. De indrukken opgedaan tijdens het toeren hebben de basis gelegd voor de muziek en de teksten op het album. Een band als ' Close Talker ' zou zeker niet misstaan op de festivals van de aankomende zomer.

 

 

Mountain Bike - Too Sorry For Any Sorrow

 

Met het album ' Too Sorry For Any Sorrow ' brengt de Brusselse band Mountain Bike haar tweede album uit. Waar het voor veel bands lastig is een opvolger van een bejubeld album te maken slaagt de band hier met vlag en wimpel. Op het album horen we tien energieke 

garage rock songs met hier en daar een poppy inslag. Een album waar de energie en het speelplezier bij momenten van afdruipt.

We horen naast rock en pop ook aanstekelijke melodieën en goede teksten. Kortom de heren van Mountain Bike zijn er zeker in geslaagd om een interressant album te maken .

Na beluistering van het album ben ik dan ook reuze nieuwsgierig geworden naar een live optreden van deze band. 

Wat mij betreft een lekker album van een band waar we vast nog veel van gaan horen.

Lenya - The Hatch

 

Achter de artiestennaam Lenya gaat het alter ego van de Rotterdamse zangers Julia Reinhold schuil. Met het uitbrengen van het album ' The Watch ' maakt de zangeres een meer dan verdienstelijk debuut. 

Op het tien nummers tellende album horen we de zangeres een een combinatie van folk noir met klassieke invloeden vertolken. Al snel horen we dat Lenya een eigen geluid heeft weten te vinden en creëren . Razend knap natuurlijk , maar ook met de tekstuele kwaliteiten van de zangeres is het dik in orde. Een prachtig voorbeeld hiervan is het betoverende nummer ' The Collector ' . Het enthousiasme en de constante kwaliteit van de nummers maakt dat we zonder twijfel nog heel veel gaan horen van het muzikale talent van Lenya. 

Moon Moon Moon - Help ! Help !

 

Moon Moon moon is het alter ego van de 23-jarige creative geest en muzikant Mark Lohmann.

Mark Lohman kan als geen ander zijn eigen muzikale sprookjes wereld creëren . Aan de basis van de bijzondere muziek van Mark Lohmann ligt zijn voorkeur voor folk met indie invloeden. Voeg hier aan toe de gelaagde en zeer melancholieke liedjes op het album ' Help ! Help ! ' en het is duidelijk dat we weer met een bijzonder project te maken hebben. De luisteraar wordt meegenomen op een tekstuele reis langs de soms donkerste en diepste gevoelens van Mark. Deze absolute kwetsbaarheid maakt het album intiem en puur. Muziek zoals muziek hoort te zijn met een boodschap en verre van oppervlakkig. Met ' Help Help ' bewijst Mark Lohmann een muzikale duizendpoot te zijn. 

 

Laino & Broken Seeds - The Dust I Own

 

De geestelijk vader van  ' Laino & The Broken Seeds ' is de Italiaanse muzikant Andrea Laino . De release van ' The Dust  I Own ' is het tweede album van het project ' Laino & Broken Seeds. Op het negen nummers tellende horen we een bijzondere combinatie van blues , roots met rock invloeden.

Maar bovenal horen we bijzondere muziek gespeeld met passie en liefde voor de muziek. De muziek is opgenomen 

zonder toeters en bellen en het gebruik van handgemaakte instrumenten en een vintage amplifier roept een bijzondere sfeer op . Deze gedurfde keuze is wat mij betreft een zeer goede keuze geweest. De nummers van het album verhalen over de zaken van alledag en de dromen die Andrea Laino natuurlijk ook heeft. De reis door de muzikale geschiedenis van de blues en rock met de hedendaagse ideeën van de zanger maken van  ' The Dust I Own' een bijzonder album.

Billy T Band - Reckoning

 

Het album ' Reckoning ' is alweer het vierde album van het kwartet van de Billy T Band. Bandleider en zanger William R. Troiani neemt ook op dit album weer een prominente rol voor zijn rekening. Zijn soulvolle vocalen bepalen voor een groot deel het kenmerkende geluid van de Billy T Band.

Op het tien nummers tellende album is ook de hulp ingeroepen van twee backing vocals, strijkers en blazers. 

Deze keus maakt het album helemaal af. Er is voldoende ruimte voor de muzikanten om te excelleren en ook de backing vocals voegen een extra dimensie toe aan het geluid van de band. De muziek op het album ligt erg goed in het gehoor , zo horen we op het album als belangrijkste ingrediënten blues , rock en soul. Voor wie de muziek van de band nog niet kent is dit de perfecte kennismaking met de band. Mensen die de muziek van de band reeds kennen zullen zeker niet teleurgesteld worden.

Adna - Closure

 

Adna is een jonge Zweedse singer-songwriter die met de release van ' Closure ' haar derde album het levenslicht laat zien. Op ' Closure ' horen we duidelijk de muzikale  ontwikkeling die de zangeres heeft gemaakt . De combinatie van haar licht breekbare stem met melancholische soundscapes is de basis voor de bijzondere muziek van Adna. De zangeres durft zich muzikaal bloot te geven en gaat met ' Closure ' terug naar haar muzikale roots. 

Maar ook in haar teksten graaft ze diep in haar eigen verleden en herinneringen. Dit maakt dat Adna zowel muzikaal als tekstueel op zoek gaat naar haar muzikale ziel. Deze gedurfde keuze maakt dat Adna een erg mooi album heeft gemaakt. Het kan haast niet anders dat we nog heel veel gaan horen van dit muzikale talent.

Jenn Grant - Paradise

 

Met het album ' Paradise ' heeft de Canadese zangeres uit Halifax, Nova Scotia haar zesde album gemaakt. Na het succes en een Juno nominatie voor haar vorige album uit 2014 ' Compostela ' ligt de lat hoog . Na beluistering van het album kunnen we de concluderen dat deze uitdaging haar positief heeft kunnen stimuleren. Met de opgedane ervaringen van het toeren slaat de zangeres op ' Paradise ' nieuwe muzikale wegen in. Natuurlijk lijkt dit niet de meest gemakkelijke keuze maar is het uiteindelijk wel een keuze die muzikaal loont. Zo horen we op het album invloeden vanuit de elektronische muziek die dan weer worden vermengd met invloeden vanuit de R & B. Deze hang naar vernieuwing en het experiment maakt ' Paradise ' een zeer bijzonder album.

Eliza Neals - 10.000 Feet Below

 

Met haar nieuwe album laat de uit Detroit afkomstige blues diva Eliza Neals weer van zich horen. Voor  de release  van      ' 10.000 Feet Below ' laat de zangeres niets aan het toeval over. Maar liefs zeventien muzikanten werken mee aan de elf nummers van het album. Zoals we van Eliza Neals gewend zijn brengt ze een mix van blues , soul en rock. Haar krachtige stem zorgt immer voor een rauw randje en maakt haar muziek erg eigen en bovenal herkenbaar. Ook de begeleiding van een keur van gerenommeerde artiesten maakt dat er ook muzikaal veel te ontdekken en te genieten valt. 

Eliza Neals weet zowel op de wat rustiger nummers als op het meer blues rock georiënteerde werk te overtuigen.

Voeg hier nog eens aan toe dat de meeste van haar nummers door haar zelf worden geschreven. Het maakt dan ook dat het laatste album van Eliza Neals weer van een erg hoog niveau is.

Lisa Biales - The Beat Of My Heart

 

Met het album ' The Beat Of My Heart ' heeft de uit Ohio afkomstige Lisa Biales alweer haar negende album afgeleverd. En zoals we van haar gewend zijn is ook dit album weer een zeer prettig en degelijk album geworden. 

Zo horen we haar op het album weer met speels gemak soul, jazz en blues ten gehore brengen. Het lijkt haar allemaal weinig moeite te kosten. Op het twaalf nummers tellende antwoord weet zij op ontspannen en enthousiaste wijze te overtuigen. Het plezier en de voorliefde voor de muziek van grote voorbeelden als bijvoorbeeld Nina Simone en Etta James zijn duidelijk terug te horen. Lisa Biales heeft wederom een mooi album gemaakt en laten we hopen dat er nog veel mogen volgen.

Amariszi - Babel Fish

 

Met het album ' Babel Fish ' brengt de band Amariszi alweer haar derde album uit in haar tienjarige bestaan. En bij een jubileum hoort een bijzonder project zal de band hebben gedacht. En ja dat is het zeker geworden. Tien nummers in maar liefst negen verschillende talen maakt dit nog maar eens duidelijk. De muziek is een combinatie van vele stijlen maar heeft als bindmiddel de sound van de balkan. Zo horen we swing , folk , funk reggae en pop samensmelten tot het warme en opzwepende geluid van Amariszi. Het is duidelijk dat als enthousiasme , kwaliteit en vindingrijkheid samen gaan er veel te genieten valt. Laat de zomer maar komen Amariszi is er helemaal klaar voor.

Landon Spradlin - No More Blue Mondays

 

Voor mij persoonlijk is het album ' No More Blues Mondays ' de eerste kennismaking met de muziek van Landon Spradlin. 

Het album is een heruitgave van het oorspronkelijk in 1995 uitgebrachte album. Nu 22 jaar na dato klink het album nog fris en relevant. Wat maakt de muziek van Landon Spradlin nu zo bijzonder ? Allereerst valt het soulvolle stemgeluid met het rauwe randje op en in de smaak. Tellen we hier nog bij op dat het album is opgenomen met leden van de Eric Clapton band en hermis duidelijk dat het ook muzikaal meer dan goed zit met de muziek. De muziek laat zich het best omschrijven als blues met een gospel randje. Zowel qua muziek als tekstueel. Ik heb met heel veel bewondering en enthousiasme naar dit geweldige album geluisterd en zal dot ongetwijfeld nog heel vaak doen. Een album om van te houden.

Thornetta Davis - Honest Woman

 

Ondanks het feit dat Thornetta Davis al heel wat jaren meeloopt in de wereld van de muziek is dit pas haar tweede album. Na het beluisteren van de eerste nummers van het album wordt het snel duidelijk dat we met een buitengewoon getalenteerde zangeres te maken hebben. Of het nu soul , blues of funk is Thornetta Davis draait haar hand hier niet voor om. Met haar krachtige stemgeluid geeft ze elk nummer 

haar eigen stijl mee. Het is  niet voor niks dat de zangeres al met vele grootheden in de muziekwereld het podium heeft gedeeld. De dertien nummers op het album vervelen geen moment en overtuigen de luisteraar van het begin tot het einde. En ja na  het album een aantal malen te hebben gehoord kan ik alleen maar concluderen dat de titel van het album ' Honest Woman ' de lading meer dan dekt.

 

Levi Cuss - Night Thief

 

Met zijn inmiddels tweede album weet de Canadese singer-songwriter ons te overtuigen van zijn muzikale talent.

Het album  ' Night Life' zag al eind 2014 het levenslicht. Echter wordt het nu ter ere van zijn aankomende tournee in Engeland opnieuw uitgebracht. Deze keus valt goed te begrijpen voor een ieder die de moeite neemt naar de muziek van de zanger te luisteren. Wat opvalt is de constante kwaliteit van de nummers, de passie voor de muziek horen we onder andere terug in de teksten die er toe doen. Daarnaast raakt de luisteraar al snel vertrouwd aan de muziek van Levi Cuss .

Al na enkele nummers krijg je het gevoel of je de muziek al jaren kent. Zowaar een knappe prestatie , het gevarieerde album doet uitkijken naar de aanstaande live optredens .

Levi Cuss is een naam om in de gaten te houden.

The Franklin Electric - Blue Ceilings

 

De heren van de Canadese band The Franklin Electric brengen met het album ' Blue Ceilings '  hun langverwachte tweede release uit. Op het het album horen we een combinatie van folk en indie muziek.  De band rondom zanger Jon Matte laat vanaf de eerste noot horen waarom er reikhalzend naar het tweede album van de band werk uitgekeken. Elf nummers lang horen we een band in topvorm.

Het vele spelen van de band op de diverse podia is goed terug te horen. Het geluid van de band is voller en ook gevarieerder geworden . Ook tekstueel valt er veel te beleven , 

alle nummers vertellen de luisteraar een verhaal. De muziek van The Franklin Electric  is oprecht en puur. Prima album.

 

Randy McAllister - Fistful of Gumption

 

Randy McAllister loopt al heel wat jaren mee  in de wereld van de blues en roots muziek. Met dertien albums en dertig jaar ervaring brengt de zanger nu ' Fistful of Gumption ' uit .

Een album zoals we van de Texaanse artiest gewend zijn vol variatie. Op het album staan tien nummers waarbij de blues het belangrijkste ingrediënt is. We horen viool , we horen funk en zelfs zydeco , maar bovenal de soulvolle vocalen van Randy McAllister. Het is razend knap en zeer te prijzen dat de zanger na de vele jaren in de muziekbranche dit enthousiasme weet vast te leggen op het album.

Artiesten als Randy McAllister bewijzen keer op keer een zegen voor de muziekwereld te zijn. Op naar de volgende albums van deze prima artiest.

Brigitte DeMeyer & Will Kimbrough - Mockingbird Soul

 

Ondanks het feit dat Brigitte DeMeyer en Will Kimbrough al geruime tijd samen muziek maken is dit toch het officieel debuut album als zangduo. Beide artiesten behoeven nauwelijks nog een introductie. Brigitte DeMeyer heeft als solo artieste al een flink aantal albums op haar naam . Ook Will Kimbrough heeft als solo artiest zijn sporen natuurlijk ook al ruimschoots kunnen verdienen. Maar belangrijker nog blijkt dat de twee stemmen absoluut complementair aan elkaar zijn. Het lijkt alsof de soulvolle stem van Brigitte is gemaakt voor het wat rauwe stemgeluid van Will Kimbrough. 

Op het album staan twaalf kwalitatief ijzersterke songs die zowel vocaal als tekstueel overtuigen. Heerlijke Americana met een randje soul.

Reto Burrell - Side A & B

 

Met het album ' Side A & B ' viert de Zwitserse Reto Burrell zijn twintig jarige jubileum als artiest . Hoewel wellicht niet voor een ieder even bekend maakt Reto Burrell al jaren prima albums. Zo ook weer zijn laatste album waar maar liefst viertien nummers op staan. De muziek van de zanger valt wellicht het best te omschrijven als rock met een rootsy randje. Het handelsmerk is toch wel het stemgeluid van de zanger met een klein rauw randje. Het maakt dat zijn songs erg goed in het gehoor ligt en doet de muziek soms denken aan artiesten als Tom Petty en Bruce Springsteen. 

Het album is zoals de titel doet te vermoeden in twee delen te verdelen. Deel één laat Burrell horen met begeleiding van een band , het tweede deel staat in het teken van de akoestische kwaliteiten van de zanger. Wat mij betreft weet Reto Burrell op beide delen te overtuigen. Wat een lekker album. 

 

John Latini - The Blues Just Makes Me Feel Good

 

Met het album ' The Blues Just Makes Me Feel Good ' heeft drievoudig winnaar van de Detroit Blues Challenge , John Latini een gedegen album gemaakt. De titel van het album geeft eigenlijk weer waar de zanger , songwriter en gitarist met zijn muziek voor staat. Ongecompliceerde blues die niet alleen de artiest blij maakt maar ook de luisteraar weet te boeien. Op het album staan dertien nummers die erg divers zijn. Zo horen we een mix van diverse stijlen als blues , roots en rock . Maar bovenal horen we John Latini muziek spelen vanuit het hart , vol met passie en boordenvol muzikaal talent. Het is knap hoe de band en John Latini elkaar weten te versterken.  Kortom het album ' The Blues Just Makes Me Feel good ' zal de blues liefhebber zeker weten te bekoren.

Royal Wood - Ghost Light

 

Met het album ' Ghost Light ' heeft Royal Wood uit Toronto Canada een album vol met oprechte en rauw emoties gemaakt. De keuze om een album als deze te maken siert Royal Wood enorm. We horen vanaf het eerste moment naast  de liefde voor de muziek ook het muzikale vakmanschap. 

Ghost Light geeft na elke draaibeurt meer van haar geheimen prijs aan de luisteraar. Met als basis een soulvolle stem worden de nummers opgebouwd rond sfeervol gecreëerde harmonieën en prachtige teksten. Royal Wood geeft zich muzikaal helemaal bloot en is daarbij ontwapenend openhartig. Het album kan wedijveren met songwriters albums uit bijvoorbeeld de zeventiger jaren. 

Ghost Light is een warm en oprecht album van een bijzonder 

muzikant .

 

Soul Scratch - Pushing Fire

 

Pushing Fire is het nieuwste album van Soul Scratch een band afkomstig uit de San Fernando Valley in LA.

Na het beluisteren van het eerste nummer van het album wordt het snel duidelijk dat we met een heel bijzonder album te maken hebben. Het soulvolle stemgeluid van zanger Dale Spollet past meer dan uitstekend bij het rauwe en funky soul geluid van de band. Stil zitten is geen optie bij het beluisteren van ' Pushing Fire ' . Maar ook tekstueel valt er veel te genieten. Nummers die verhalen over hoop, verlossing en doorzettingsvermogen prikkelen natuurlijk ook de fantasie van de luisteraars. Alhoewel heel vroeg in het jaar

durf ik met gerust hart te stellen dat dit op zeker een album voor de jaarlijstjes gaat worden. Soul Scratch heeft een album gemaakt die de liefhebbers van de soul uit de jaren zestig en zeventig absoluut gaat bekoren. Wat zou het mooi zijn als we de heren terug zouden kunnen zien op North Sea Jazz .

Deaf Havana - All The Countless Nights

 

Met het album ' All These Countless Nights ' brengt de Britse indie rockband alweer haar vijfde album uit. Ondanks een surplus aan tegenslagen heeft de passie voor de muziek de band de kracht gegeven een nieuwe start te maken. 

Met ' All The Countless Nights ' heeft de band rondom frontman James Veck-Gilodi zichzelf muzikaal weten te overtreffen. Met hernieuwde energie werd gewerkt aan het nieuwe album en het resultaat is zonder meer het meest eclectische album tot nu toe. Niet alleen muzikaal maar ook tekstueel neemt de band ons mee op een zeer gevarieerde muzikale ontdekkingsreis. De energie en overtuiging die de band op het podium weet uit te stralen horen we duidelijk terug op het album. wat een heerlijk album is dit geworden.

Laten we hopen dat er nog vele mogen volgen.

 

Stevie J. Blues - Back 2 Blues

 

 

Ondanks het feit dat de naam Stevie J. Blues wellicht nog niet bij een ieder bekend is loopt Stephen Johnson toch al geruime tijd mee in de wereld van de muziek. Zo bracht de zanger al in 2008 een album uit. Op het album staan zoals de titel ' Back 2 Blues ' al doet vermoeden voornamelijk blues nummers.  De muziek van Stephen Johnson laat zich het best omschrijven als een mix van blues en soul. 

Naast zijn specifieke soulvolle stemgeluid is Stephen Johnson ook een zeer begenadigd gitarist. De elf nummers op het gevarieerde album geven een zeer goede indruk van de muzikale kwaliteiten van de zanger en gitarist uit Mississippi .  Wat mij betreft een prima album en zeker een aanrader voor de liefhebber van soulvolle blues.

Manitoba Hal - Live In Ghent

 

Manitoba Hal is een Canadese bluesman die al vijftien jaar 

muzikaal actief is. Bijzonder aan de bluesmuziek van Manitoba Hal is het feit dat hij in plaats van de traditionele gitaar gekozen heeft voor de ukelele. Deze keus maakt meteen duidelijk dat we met een bijzondere muzikant te maken hebben. Op zijn zesde album heeft Manitoba Hal de keuze gemaakt voor een live registratie van één van zijn shows. Het album zoals de naam al doet vermoeden is opgenomen in Ghent. De zanger neemt het publiek mee op een muzikale reis door de geschiedenis van de blues. Naast veel zelf geschreven nummers horen we Manitoba Hal ook zeven nummers van andere artiesten op geheel eigen wijze vertolken. Met het album ' Live In Ghent ' heeft Manitoba Hal een ijzersterk blues album gemaakt. 

Derrick Procell - Why I Choose To Sing The Blues

 

Derrick Procell en zingen zijn eigenlijk vanaf zijn peil jeugd af aan al dikke vrienden. Deze voorliefde voor muziek en zang heeft van Derrick Procell een begenadigd zanger en muzikant gemaakt. Ondanks het feit dat hij al jaren muzikaal actief is horen we met het album ' Why I Choose To Sing The Blues' het blues debuut. Ondanks dat de naam Derrick Procell wellicht niet voor iedereen even bekend is heeft de zanger zijn sporen al ruim kunnen verdienen. Zo werd zij stem gebruikt in commercials van o.a Coca Cola, Budweiser en McDonalds. Maar ook in tv series als ' The Office' , True Blood , ' Criminal Minds ' om er maar een paar te noemen.

De twaalf zelf geschreven nummers passen geweldig bij de imponerende soulvolle stem van de zanger. Wat een heerlijk blues album is dit geworden. Dit is muziek van de absolute buitencategorie !

Teresa James & the Rhythm Tramps - Bonafide

 

Teresa James komt oorspronkelijk uit Houston, Texas maar heeft tegenwoordig Los Angeles als haar thuisbasis. Met het het uitbrengen van  ' Bonafide '  is Teresa James al weer toe aan haar inmiddels haar negende album . Het album telt dertien nummers, waarvan er maar liefst tien  geschreven zijn door Terry Wilson, die naast het hanteren van de bas ook verantwoordelijk is voor de productie. Het resultaat mag er zijn. Zo horen we op het album onder andere  blues, gospel en indringende ballads. Met als basis de uitstekende stem van zangeres en pianiste Teresa James. Voeg hier de prima begeleidingsband ' The Rhythm Tramps ' aan toe en het mag duidelijk zijn dat we met een meer dan verdienstelijk album hebben te maken . Een album dat wat mij betreft de volle dertien nummers blijft boeien.

Kat & Co - Blues Is The New Cool

 

Met het album ' Blues Is The New Cool ' komt Kat & Co na ruim drie jaar met haar tweede album. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen de band uit Londen rondom zangeres Kathleen Pearson en Francesco Accurso hebben weer een prima album gemaakt. Wat mij betreft is het muzikale resultaat het wachten meer dan waard geweest.  Op het gevarieerde album staan elf nummers , waarvan er maar liefst negen door de band zelf zijn geschreven. Op het album horen we Kathleen Pearson de blues met volle overgave vertolken. Haar krachtige soulvolle stemgeluid past meer dan uitstekend bij de muzikale begeleiding van haar band. Of het nu een blues ballad is of een uptempo nummer Kathleen Pearson zet alles naar haar hand. Waar het tweede album voor veel bands moeilijk lijkt te zijn is dit voor Kat & Co zeker niet het geval. Wat mij betreft is ' Blues Is The New Cool ' dan ook een absolute aanrader.

 

The Kat Kings - Swinging in The Swamp

 

Met ' Swinging' in The Swamp ' brengen The Kat Kings na een pauze van vijf jaren weer een album uit. Op het album staan dertien nummers die allemaal door de zanger en gitarist Kevin McQuade zijn geschreven. De muziek van de band laat zich het beste omschrijven als een combinatie van rockabilly , blues en roots muziek. De liefhebbers van deze stijl kunnen op dit album met hartelust genieten van de dertien songs. 

Wat opvalt is de eigen stijl en het enthousiasme van de heren uit Canada. Zanger en bandleider Kevin McQuade weet met zijn vocalen te overtuigen. Ook de muzikale begeleiding mag er zijn. Kortom het is fijn dat de band na een noodgedwongen pauze weer helemaal terug is met het album ' Swinging ' In The Swamp '.

John Richard - Lost In Dublin

 

Met het album ' Lost In Dublin ' brengt de Canadese singer-songwriter John Richard zijn tweede album uit.

De indrukken die de zanger opdeed in Dublin zijn de inspiratie geweest voor het album ' Lost In Dublin ' . Het resultaat mogen we gerust erg geslaagd noemen. Het album telt zeven nummers waarvan er zes van de eigen hand zijn en het zevende is een Rory Gallagher cover. De muziek op het album is wellicht het best te omschrijven als een combinatie tussen blues en soul. Naast de geïnspireerde teksten zit de muziek ook muzikaal erg knap in elkaar. Of het nu korte gitaar riffs zijn of de begeleiding van blazers John Richard lijkt het niet uit te maken. Met speels gemak weet hij alle nummers naar zijn hand te zetten. John Richard zijn ode aan Dublin mogen we gerust meer dan geslaagd noemen.

Jeff Chaz - This Silence  Is Killing Me

 

Na een lange stilte bracht Jeff Chaz in 2016 een compilatie album uit. Gelukkig laat ' The Bourbon Street Bluesman ' ons met ' This Silence Is Killing Me ' niet meer zo lang wachten. 

Op het elf nummers tellende album schotelt Jeff Chaz ons zoals we van hem gewend zijn weer uitstekende song voor. 

Het rauwe stemgeluid en het meer dan uitstekende gitaarwerk zijn toch wel het handelsmerk van deze bluesman bij uitstek. Alle nummers op het album zijn door Jeff Chaz zelf geschreven.  De muziek op het album is gevarieerd zo horen we een funky big band maar is erg ook ruimte voor ballads.

Waarbij het titelnummer ' This Silence Is Killing Me ' er toch wel uitspringt. De emotie op het nummer is duidelijk hoorbaar. wat mij betreft hoeft Jeff Chaz niet meer zo lang te wachten met het uitbrengen van nieuw werk. Wat mij betreft is dit een erg geslaagd album.

Reverend Freakchild - Preachin ' Blues 

 

Preachin ' Blues is het nieuwste album van de veelzijdige en productieve muzikant Reverend Freakchild. Net als op zijn eerdere releases horen we een muzikant met een passie voor traditionele muziek.  Op ' Preachin Blues ' horen we zoals de titel van het titel al aangeeft een album vol met blues met als centrale thema Preachin ' . Na het beluisteren van de zestien nummers op het album horen we dat de ' Reverend ' hier met verve in is geslaagd. Op het album is een mooie mix te horen van zelf geschreven nummers en interpretaties van bestaande nummers. Knap is dat de muziek van ' Reverend Freakchild ' echt een eigen stijl heeft. Met ' Preachin Blues' heeft Reverend Freakchild wederom een sterk album aan zijn interessante oeuvre toegevoegd. Van deze veelzijdige muzikant gaan we vast nog heel veel horen.

The Lucas Haneman Express - Tearing Up The Rails

 

De Canadese band The Lucas Haneman Express uit Ontario heeft met het album ' Tearing Up The Rails ' een prima nieuw album afgeleverd. Op het album staan viertien zelf geschreven nummers. De muziek op het album laat zich het best omschrijven als een kruising van moderne blues met funk invloeden. Wat opvalt is dat het gevarieerde album heel fris en energiek klinkt. Het is goed te begrijpen na het beluisteren van het album dat de band in eigen land kan rekenen op een aanzienlijke fanbase. The Lucas Haneman Express laat horen zowel muzikaal als op tekstueel gebied haar mannetje te kunnen staan. Wat mij betreft is ' Tearing Up The Rails ' een prima kennismaking met de muziek van deze Canadese band.

The Micronaut - Forms

 

Achter de artiestennaam ' The Micronaut ' gaat het alter ego van de Duitse producer Stefan Streck schuil. De muziek op het album is een mix van elektronische muziek met invloeden vanuit de popmuziek. Maar bovenal vormen de experimentele  melodieën in combinatie met de stevige baslijnen het  fundament  voor de sfeer van het album. Op het inmiddels derde album zijn de ervaringen die Steven Streck op heeft gedaan tijdens zijn indrukwekkende live optredens goed terug te horen. Het omzetten van emotionele vertellingen en gebeurtenissen maakt de muziek van ' The Micronaut ' bijzonder en origineel. De collages van electronica , samples en live gitaar vormen over het algemeen een spannend geheel. Voor de liefhebbers van elektronische muziek valt er zonder meer veel te ontdekken op ' Forms ' .

Jack Mack & The Heart Attack  Horns - Back To The Shack

 

Wat een verrassing is dit album van de Amerikaanse band ' Jack Mack & The Heart Attack Horns. Al na de eerste tonen van het tien nummers tellende album is het snel duidelijk wat een sterke band is dit. De muziek houdt het midden tussen een mix van blues en soul met hier en daar een klein beetje funk. Maar wat de stijl of de richting ook mag zijn van het album ' Back To Shack ' druipt de klasse maar bovenal het enthousiasme af. Nu het einde van jaar met rasse schreden nadert kan ik wel zeggen dat dit zonder meer één van mijn favoriete albums van 2016 is. Dit lijkt mij een band die op de festivals van de komende zonder zeker niet mag gaan ontbreken.  Kortom alle liefhebbers van blues met soul invloeden zullen dit album op zeker waarderen. wat mij betreft een absolute aanrader.

Tamara Woestenburg - The Colony 

 

Met het album ' The Colony ' heeft Tamara Woestenburg een heel bijzondere album opgenomen. Met de hulp van de Amerikaanse producer en muzikant Kramer ( bekend van zijn werk met o.a Low en Sufjan Stevens) werd een muzikale ontdekkingstocht ondernomen. Via het internet werkte Tamara bijna drie maanden samen met Kramer aan het album. Vele ideeën en bijzondere verhalen vormden de basis van de tien nummers op het album. Nummers die in minder dan tien dagen thuis in Rotterdam werden opgenomen. Nummers die variëren van pop tot elektronica en folk. Verhalend over het leven en opgedane ervaringen , maar ook ruimte latend voor de fantasie van de luisteraar. Immers de kracht en de waarheid van een liedje is wat de luisteraar er in hoort. En met deze waarheid en de liefde voor de muziek heeft Tamara Woestenburg een indrukwekkend album gemaakt.

Howard & Skye - Milkweed

 

Met het album ' Milkweed ' heeft het duo Howard & Skye een mooi debuut album gemaakt. Op het album staan elf nummers waarbij de Americana invloeden toch de rode draad van het album is. We zouden de muziek van Jonathan Howard en Blueflower Skye toch wel te kort doen als we ze uitsluitend het etiket Americana zouden geven. Zo horen we op het album ook invloeden uit blues en rootsmuziek. 

Wat opvalt is hoe mooi de vocalen van het duo bij elkaar kleuren. Voeg hierbij de knappe beheersing van de instrumenten en de prima singer songwriter skills van het tweetal en het resultaat laat zich raden. Een debuut om blij van te worden . We kunnen ongetwijfeld in de toekomst nog veel mooie muzikale momenten verwachten van Howard & Skye.

Echotape - Wicked Way 

 

Het album ' Wicked Way ' is het nieuwste album van de heren van Echotape. Op het album horen we elf nummers waar het enthousiasme en de energie van af spatten. Vanaf de eerste klanken  tot de laatste noot horen we de passie en emotie die de band uit het zuiden van Engeland in haar muziek legt.

Naast erg gedreven zijn de heren gewoon erg goede songwriters, de refreinen en catchy melodielijnen nestelen zich dan ook al snel in het hoofden van de luisteraars.

Het is dan ook razendknap dat we de energie die deze indie band op het podium laat horen ook is terug te horen op het album. De passie en de overtuiging maken dat de band overal waar ze verschijnt de harten van het publiek weet te veroveren. Wat mij betreft zijn nu ook Nederland en België aan de beurt.

 

Mississippi Heat - Cab Driving Man

 

Met het album ' Cab Driving Man ' brengt de band Mississipi Heat haar twaalfde album uit in vijfentwintig jaar. Frontman en harmonica speler Pierre Lacocque is de spil van de band.

De muziek op het zestien nummers tellende album is het best te omschrijven als een combinatie van diverse stijlen. 

Zo horen we de band een mix van Chigago blues spelen met in combinatie met funk en soul. Dit recept is in de loop der jaren steeds verder verfijnt en de uitkomst hiervan is de gehele eigen stijl van Mississippi Heat. Wat opvalt aan het album is het enthousiasme en de energie die de band uitstraalt. In niks is te merken dat dit alweer het twaalfde album is van de band. Het lijkt er sterk op alsof de band zich bij ieder album verder muzikaal weet te ontwikkelen. 

Met ' Cab Driving Man ' heeft de band een album gemaakt die de rechtgeaarde bluesliefhebber zal bevallen. 

Raphael Wressnig - The Soul Connection Captured Live

 

Om zijn twintigjarige jubileum extra luister bij te zetten heeft Raphael Wressnig een mooie deluxe uitgave uitgebracht. 

Onder de titel ' The Soul Connection & Captured Live ' zijn twee albums samengevoegd. Allereerst betreft het hier het nieuwe album welke hij samen met Igor Prado heeft gemaakt. Op de twee schijf treffen we een live album aan welke samen met zijn eigen band ' The Soul Gift Band ' werd opgenomen. Raphael Wressnig weet de luisteraar als immer volledig in te pakken met zijn kunsten op het Hammond orgel.  Ook nu speelt de dansbare souljazz de basis van de muziek van Raphael Wressnig. Het is is haast onmogelijk om stil te blijven zitten op de muziek van de Oostenrijkse Hammond virtuoos. Om het feest compleet te maken is er daarnaast nog het live gedeelte. Hier is goed de energie terug te horen welke Raphael Wressnig en zijn band op het podium laten horen. 

John Weeks Band - Dark Angel

 

Met het album ' Dark Angel ' brengt de John Weeks Band uit Colorado haar tweede album uit.  Zoals de naam van de band al doet vermoeden is frontman John Weeks  het middelpunt van de band. Naast zijn uitstekende vocalen speelt hij ook gitaar in de band. Op het album staan tien door de band zelf geschreven gevarieerde blues nummers. De muziek van de band heeft de blues als basis maar kenmerkt zich door haar verscheidenheid. Voeg hier nog eens aan toe de meer dan uitstekende muzikanten en de uitstekende vocalen van zangeres Stacey Turpenoff. Dan is het voor de kenner al snel duidelijk dat we hier niet te maken hebben met een standaard blues album. Wat mij betreft heeft de John Weeks band haar naam definitief gevestigd.

The Smoke Wagon Blues Band - Cigar Store

 

De heren van The Smoke Wagon Blues Band lopen al heel wat jaartjes mee in de wereld van de bluesmuziek. Ook op het nieuwe album laat de band op het dertien nummers durende album gepassioneerde blues horen. 

Het enthousiasme is vanaf de eerste noot op het album weer goed te horen. De vocalen van zanger Corey Lueck hebben een rauw randje en passen prima bij het geluid van de band. 

Stuk voor stuk laten de heren hun muzikale kunsten horen, of het nu een heerlijke gitaar riff is of het geluid van de bluesharp of de sterke ritmesectie het lijkt niet uit te maken. 

Met het album ' Cigar Store ' laten de heren van the Smoke Wagon Blues Band horen nog vol passie en energie te zitten.

Wat mij betreft gaan we nog heel lang genieten van deze heerlijke blues band.

 

Donald Ray Johnson & Gas Blues Band - Bluesin' Around

 

De in Texas geboren en getogen blues artiest Donald Ray Johnson heeft na een relatief lange pauze weer een nieuw album uitgebracht. De zanger en drummer heeft zijn leven eigenlijk geheel in het teken van de muziek gesteld. 

Zo trad hij op met legendes als Philip Walker , Percy Mayfield en Big Mama Thornton, tourde met o.a The Isley Brothers en The Commodores. Op het elf nummers tellende album laat Donald Ray Johnson samen met zijn band Gas Blues Band zich weer van zijn allerbeste kant horen. We horen Donald de blues met overgave en veel variatie ten gehore brengen.

Of het nu stevig , funky of gevoelig is alles past Donald Ray als een warme jas. Kortom met Bluesin ' Around heeft de zanger wederom een puik album gemaakt , waar het enthousiasme en vakmanschap als altijd vanaf druipen.

Dawes - We're All Gonna Die

 

Met het album ' We're All Gonna Die ' heeft de rock band uit California alweer haar vijfde album gemaakt. Ondanks dat de titel wellicht anders doet vermoeden is dit absoluut geen zwaar of ingewikkeld album. De muziek van de band laat zich wellicht het best omschrijven als een combinatie van pop, roots en zelfs R&B invloeden. Op het album staan tien nummers die goed in het gehoor liggen. Goed te horen is de invloed die de muziek uit California heeft op de band. 

Ook de teksten van de nummers hebben inhoud en zijn soms zelf persoonlijk van aard. Ook het meedoen van muzikale vrienden als Brittany Howard (Alabama Shakes) en Jim James ( My Morning Jacket) maken het album bijzonder. 

Naar mijn mening hebben de heren van Dawes misschien wel het beste album uit hun carrière tot nu toe gemaakt. 

Een album die na elke luisterbeurt meer van haar geheimen prijsgeeft aan de luisteraar.

Blackberry Smoke - Like An Arrow

 

Met het album ' Like An Arrow ' brengen de southern rockers uit Atlanta alweer een nieuw album uit. Het album is de opvolger van het succesvolle album ' Holding All The Roses ' uit 2015. Ook op dit album doet de band weer waar het goed in is , het maken van uitstekende ongecompliceerde southern rock. Op het album staan twaalf nummers die samen een prima geheel vormen. De muziek op het album heeft als basis stevige southern rock met invloeden uit pop, jazz, funk en zelfs een klein vleugje country.

Deze combinatie van stijlen zorgt voor een diepere laag in de muziek van de band. Ook op ' Like An Arrow ' weet zanger Charlie Starr weer te overtuigen met zijn karakteristieke stemgeluid.  Wat mij betreft is de afsluiter van het mooie album ' Free On The Wing ' (met Gregg Allman ) het absolute 

 

hoogtepunt.

Dude - Give It Back

 

Met het uitbrengen van de EP ' Give It Back ' laat de nieuwe Nederlandse rock-band Dude ons kennis maken met haar muziek. Op de EP staan zes prima nummers , de muziek laat zich het best omschrijven als blues met een randje rock. 

Deze combinatie van stijlen past de band als een jas. 

Zanger Jan Kanis heeft een stem met een rauw randje die prima past bij de enthousiaste en energieke stijl van de band. 

Naast het speelplezier horen we duidelijk ook de kwaliteiten van de muzikanten. Met ' Give It Back ' geeft de band zonder meer haar visitekaartje af en maakt het nieuwsgierig naar de live optredens van de band. Kortom een prima debuut.

Rachael Sage - Choreographic

 

Met het album ' Choreographic ' brengt de Amerikaanse singer - songwriter Rachel Sage alweer haar dertiende album uit. Het album is zoals ze zelf aangeeft een ode aan haar allereerste liefde de ' Dance ' . Op het album staan viertien knap gemaakte nummers.  De zangeres uit New York wordt vaak vergeleken met artiesten als Loreena MacKennit , Tori Amos en Suzanna Vega. Maar alhoewel deze vergelijkingen eerzaam zijn , heeft Rachel Sage toch echt een eigen stijl en geluid. Ook op ' Choreographic ' horen we weer een mix van pop en folk muziek. Tel hier nog eens de begeleiding van haar uitstekende band bij op en het mag duidelijk zijn dat we met een prima album hebben te maken. De muziek van Rachel Sage geeft na elke luisterbeurt meer van haar velen geheimen prijs. Een album welke wat mij betreft het luisteren meer dan waard is.

Tracy K - What's The Rush ?

 

Het album ' Wat's The Rush ? ' is alweer het vierde album van de Canadese blueszangeres Tracy K uit Winnipeg. 

De acht nummers op het album zij  een sterke eenheid. 

We horen op het album blues, rock, soul en zelfs een vleugje jazz. Zeven van de nummers op het album zijn door de zangeres zelf geschreven. Het onderschrijft maar weer eens dat Tracy  K van vele markten thuis is , naast haar prachtige stem is ze ook een begenadigd mondharmonica speelster. 

Vanaf het eerste moment spat het speelplezier af van de muziek van Tracy K. Het is goed te begrijpen dat Tracy K in haar thuisland al grote en trouwe fanbase heeft opgebouwd. 

Wat mij betreft volgt ook Europa en de rest van de wereld zeer spoedig. 

Fenech Soler - Kaleidoscope EP

 

Met het uitbrengen van de nieuwe EP ' Kaleidoscope ' laat Fenech Soler weer van zich horen. Na het uitbrengen van twee albums besloten twee bandleden de band te verlaten. 

Vaak betekent een dergelijk vertrek ook het einde van een band en haar aspiraties. Echter in het geval van Fenech Soler is niks minder waar. Met hernieuwde energie hebben de twee broers Ross en Ben Duffy ' Kaleidoscope ' opgenomen.

Op de EP horen we een meer dan aanstekelijke mix van electro en indie muziek. Deze combinatie en de hernieuwde inspiratie maken erg nieuwsgierig naar wat de band nog voor ons in petto heeft voor de toekomst. Zeker is in ieder geval wel dat  de muziek van Fenech Soler moeilijk te weerstaan is. 

Van Fenech Soler gaan we vast nog heel veel plezier hebben.

Levee Town - Takin ' & Givin '

 

Takin ' & Givin ' is alweer het zesde album van de uit Kansas City afkomstige band ' Levee Town ' .  Het viertien nummers tellende album is een erg afwisselend album geworden. 

Het album bevat tal van stijlen , maar de rode draad is en blijft natuurlijk de blues muziek. Van de viertien nummers op 

het album zijn er dertien van eigen hand.  Vanaf de eerste noten op het album horen we de band met enthousiasme haar nummers vertolken. Met volle overgave maar bovenal met heel veel muzikaal talent wordt de luisteraar meegenomen in misschien wel het beste album welke de band ooit heeft mogen maken. Levee Town maakt gewoon prima muziek  zonder franje. 

Sari Schorr - A Force of Nature

 

Met het album ' A Force of Nature ' maakt Sari Schorr een vliegende start met een droomdebuut album.

De Amerikaanse blueszangeres heeft er voor gezorgd dat alle ingrediënten voor een goed debuut aanwezig zijn. Zo is het album geproduceerd door niemand minder dan Mike Vernon. 

En heeft de zangeres daarnaast een geweldige begeleidingsband om zich heen kunnen verzamelen. Als we hier dan nog eens haar indrukwekkende stemgeluid en prima blues songs bij optellen mag het duidelijk zijn dat we hier een hele bijzonde release te maken hebben. Op het album staan twaalf ijzersterke songs waar de kwaliteit en speelvreugde van af spatten. Wat mij betreft maakt ' A Force of Nature ' helemaal waar , wat velen in de blues wereld al wisten. Sari Schorr wordt een hele grote.

Gina Sicilia - Sunset Avenue

 

De in Nashville ,Tenesse wonende blues zangeres en singer songwriter Gina Sicilia brengt met ' Sunset Avenue ' een prima EP uit.  Een EP waar vijf ijzersterke en overtuigende nummers op staan. Nummers die perfect aansluiten op de muzikale en vocale talenten van de zangeres. Met haar zesde release laat Gina Sicilia wederom horen waarom het publiek 

overal waar zij optreedt zo laaiend enthousiast is. 

De muziek op de EP is een combinatie  van blues , soul en pop. De basis voor de nummers blijft natuurlijk de krachtige en loepzuivere stem van de zangeres. Mooi is het om te horen dat de zangeres alle stijlen beheerst en aankan.

Dit komt de variatie van haar muziek natuurlijk ten goede.

Gina Sicilia heeft wederom een prima EP uitgebracht.

Colin James - Blue Highways

 

Met het album ' Blue Highways ' brengt de Canadese singer -songwriter en bluesgitarist alweer zijn achttiende album uit. 

Op het dertien nummers tellende album brengt Colin James een ode aan zijn favoriete bluesartiesten. Zo horen we vertolkingen van nummers van artiesten als Howlin ' Wolf , Freddie King , Junior Wells & Buddy Guy , Peter Green en William Bell.  De zesvoudig Juno Award winnaar laat zich op dit album begeleiden door een ijzersterke band , Geoff Hicks op drums, Steve Pelletier op de basgitaar en Craig Northey op 

gitaar. In slechts twee dagen werd het album ' Blue Highways'  opgenomen. Natuurlijk razend knap met het geeft ook aan dat de nummers Colin James en zijn mannen op het lijf geschreven zijn. Wederom is Collin James er in geslaagd een kwalitatief sterk album op te nemen .

Lex Grey and the Urban Pioneers - Heal My Soul

 

Met alweer haar zesde album loop Lex Grey al weer heel wat jaartjes mee in de New Yorkse muziekscene.  Met haar band 

Lex Grey and the Urban Pioneers zij een graag geziene gast in het live circuit. Met een ijzersterke band bestaande uit zeer gerenommeerde muzikanten en dito show weten ze het publiek keer op keer te overtuigen. De muziek van de band is het best te omschrijven als een combinatie van blues , rock en zelfs een vleugje soul. Op het album staan tien prima nummers waarvan er negen van eigen hand. Wat opvalt aan de muziek van de band is het enthousiasme en de oprechtheid van de muziek. Geen gekunstelde muziek , maar pure recht toe recht aan muziek. Wat mij betreft verdienen Lex Grey and the Urban Pioneers gehoord te worden door een breder publiek. Prima album welke het luisteren meer dan waard is.

James Buddy Rogers - By My Side

 

James Buddy Rogers uit Kansas City brengt met 'By My Side' een erg mooi nieuw album uit. Op het album staan elf goed in het gehoor liggende bluesnummers. Waarvan tien van de eigen hand van James Buddy Rogers en een cover van Freddie King ' Going Down ' .  Wat opvalt is dat naast het uitstekende gitaarwerk ook de stem van James Buddy Rogers erg tot de verbeelding spreekt. Het album luistert daarom erg prettig weg en kent een goede variatie in tempo en het soort van nummers.  Na beluistering van het album 

is het dan ook niet verwonderlijk te begrijpen dat James Buddy Rogers in Johnny Watson en Jimmy Vaughan muzikale voorbeelden ziet. Mijn conclusie van het album van James Buddy Rogers is dan ook erg positief. Een heerlijke toegankelijke luisterplaat.

 

Eric Sommer - Brooklyn Bolero

 

Met het album ' Brooklyn Bolero ' brengt de uit Boston singer-songwriter Eric Sommer alweer zijn vierde album uit. 

Op het acht nummers tellende album horen we een mix van semi-akoestische muziekje een blues inslag. Eric Sommer laat zich op het album begeleiden door Jim Oakley op percussie en Zach Smith op de basgitaar. 

De acht nummers op het album zijn door Eric Sommer zelf geschreven. Hierdoor wordt het snel duidelijk dat Eric Sommer naast een begenadigd muzikant ook een uitstekende songwriter is. Het gemak waarmee Eric Sommer zijn muziek ten gehore brengt is goed te verklaren door het vele optreden in de loop der jaren. Zo speelde hij in de loop der jaren met artiesten als John Mayall , Dr. John and Nick Lowe. Kortom de muziek van Eric Sommer staat bol van muzikaal vakmanschap.

Emanuel and the Fear - Primitive Smile

 

Met het album ' Primitive Smile ' brengt de uit Brooklyn, New York afkomstige band haar derde album uit. 

De band onder leiding van zanger , gitarist en pianist Emanuel Ayvas is zeker geen dertien in een dozijn band. 

De muziek van deze bijzondere band is wellicht het best te omschrijven als een combinatie van rock, folk, psychedelia met een sauce van violen en synthesizers . Deze muzikale combinatie levert dan ook een geheel eigen sound op. 

De tien nummers op het album klinken stuk voor stuk sterk en maken samen dat het album homogeen klinkt.

Daarnaast klinkt het album toegankelijk en nestelen de nummers zich al snel in het hoofd van de luisteraar.

Wat mij betreft een bijzonder knappe prestatie en verdient Emanuel and the Fear te worden gehoord door een groot publiek. 

Ray Fuller and the Bluesrockers - Long Black Train

 

Bluesman Ray Fuller uit New Albany uit Ohio loopt al geruime tijd mee in de wereld van de muziek.  Op zijn echte jaar kreeg Ray Fuller zijn allereerste gitaar. Al snel werd zijn interesse voor de blues opgewekt door muziek van blues iconen als Elmore James , B.B.King en natuurlijk Muddy Waters.

Na het oprichten van zijn eigen band in 1974 heeft Ray Fuller met zijn band ' The Bluesrockers ' voor veel grote namen in de blues scene mogen openen als voorprogramma.

Het vele spelen en de voorliefde voor de muziek zijn zeer duidelijk terug te horen op het album ' Long Black Train ' .

De viertien nummers op het album klinken fris en zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. 

Met ' Long Black Train ' heeft Ray Fuller met zijn band een puike prestatie geleverd.

Trentemøller- Fixion 

 

Met Fixion heeft de Deense muzikant Anders Trentemøller

zijn vierde album uitgebracht.  Wat opvalt aan het album is de sterke verwijzing en referentie aan de new wave muziek van de jaren tachtig. Op het album horen we duidelijk dat de Deense duizendpoot sterk is geïnspireerd door muziek van o.a Joy Division , The Cure en Siouxie & The Banshees. 

In tegenstelling tot zijn eerdere albums zijn de nummers op Fixion veel meer pop georienteerd en zijn er minder verwijzingen naar dance invloeden. 

Deze keuze maakt het album veel toegankelijker voor een breder groep luisteraars. De twaalf nummers op Fixion verdienen het dan ook zeker om door een broer publiek te worden gehoord. Met Fixion heeft Trentemøller een mooie verbinding gemaakt tussen de muziek uit de jaren tachtig en de indie en electronica van nu.

Holly Hyatt and Jon Burden - Shufflin ' The Blues

 

Met het album ' Shufflin ' The Blues ' brengen Holly Hyatt and Jon Burden alweer het derde album samen uit. Op eerdere releases ging het duo als Holly and Jon door het leven , echter er is nu gekozen voor de volledige namen. Dit betekent natuurlijk niet dat de muziek van het duo rigoureus anders is geworden. Het tweetal vertolkt op deze live registratie als immer een combinatie van muziek zoals we die kennen uit de Chigago blues scene van de jaren zestig. Op het album horen we een aantal nummers die door het tweets zelf zijn geschreven maar ook een aantal vertolkingen van bestaande nummers van andere.  Mooi is de perfecte combinatie van de stemmen die werkelijk perfect bij elkaar passen. Voeg hier nog eens de gitaarkunsten van Jon Burden aan toe en het is duidelijk dat dit een mooi album is geworden.

Little Mike - How Long ?

 

Met zijn nieuwste release laat bluesman Little Mike weer van zich horen. Zoals we het gewend zijn laat de multi getalenteerde zanger de luisteraar wederom genieten van zijn voorliefde voor de muziek die hem drijft , de pure blues. 

Blues gespeeld in een old-school jasje. 

Of het nu op de mondharmonica of achter de piano of vocaal 

is , Little Mike is werkelijk van alle markten thuis. Op het album staan twaalf lekkere nummers die gevarieerd en fris en gedreven klinken. Luister eens naar het titelnummer ' How Long ' of het prachtige slotnummer ' Sittin ' Here Baby ' .

Wat mij betreft heeft Little Mike weer een mooi blues album gemaakt. 

The Hunna - 100

 

Met het album ' 100 ' heeft het Britse kwartet uit Herfordshire 

haar debuut album gemaakt.  Dat de heren enthousiast zijn en van muziek houden , blijkt wel uit het feit dat er maar liefst zestien nummers op het album te beluisteren zijn. 

De muziek van de band is het best te omschrijven als poppy indie rock.  Muziek die radiovriendelijk klinkt en waarvan de melodieën zich al snel in het hoofd van de luisteraar zullen nestellen. Opvallend is dat de band ondanks dat het hier haar debuut betreft toch al een eigen stijl heeft weten te ontwikkelen. Wat mij betreft is dit een voorbeeld van een band die met hard werken , veel optreden en radioplay nog een hoop kan bereiken in de toekomst. Met ' 100 ' hebben de heren van The Hunna de basis gelegd voor een mooie carrière. 

Hannah Epperson - Upsweep

 

De Canadese Hannah Epperson is een begenadigd artieste.

Met haar bijzondere en onroerende stem trekt ze de wereld rond. Gewapend met uitsluitend haar vriend de viool en een loop-pedal neemt ze haar toehoorders mee op muzikale ontdekkingsreizen. Het bijzondere van Hannah Epperson is dat ze dit om een pure en intieme wijze. Haar muziek deelt zij op diverse manieren , zo schuwt zij de afwisseling niet . Haar  muzikale kunsten toont zij zowel op een popachtige wijze als op neo-klassieke wijze. Deze verassende keuze maakt de muziek van Hannah Epperson erg indringend en bijzonder. 

De tien nummers van het later deze maand te verschijnen album vormen samen een mooi geheel . Met ' Upsweep ' laat Hannah Epperson zich van haar allerbeste kant zien. Wat een bijzonder muzikaal talen

Drive Like Maria - Preserver

 

Met ' Preserver ' brengt de Belgische/Nederlandse rockband 

het tweede deel van een drieluik uit. 

Het drieluik bestaat uit het reeds eerder uitgebrachte deel ' Creator ' , het nu aangekondigde deel ' Preserver ' en het nog te verschijnen slotstuk ' Destroyer ' .

Op ' Preserver ' horen we de band weer heerlijke en gepassioneerde soulvolle rock ten gehore brengen.  De keuze van de band om de hulp van bevriende producer Thomas Harsem in te roepen pakt perfect uit. De muziek klinkt fris en vanaf de eerste noot druipt het vakmanschap en de kwaliteit er overtuigend vanaf.  Drive Like Maria geeft  met ' Preserver ' wederom haar visitekaartje af. Zonder twijfel is Drive Like Maria één van de beste rock bands van het Europese continent. 

Lee Delray - Brand New Man

 

Met het album ' Brand New Man ' brengt de Amerikaanse bluesman Lee Delray zijn tweede release uit. Lee Delray is al geruime tijd actief in de muziekbranche . Zo speelt hij al bijna twintig jaar op diverse podia. Na jarenlang diverse stijlen muziek te hebben gespeeld kwam Lee Delray steeds meer in ban van de blues muziek. Door de muziek van o.a Albert Collins en Muddy Waters maakte hij definitief zijn definitieve keuze voor de blues muziek. Deze keuze blijkt na beluistering van ' Brand New Man ' een prima keuze te zijn geweest.

Op het album horen Lee Delray zowel als gitarist al vocaal zijn mannetje staan. Bijzonder is dat we op het album diverse benaderingen van de blues horen. Naast stevige en funky nummers horen we zelfs een samenwerking met een rapper en een DJ. Natuurlijk zijn dit verrassende keuzes , maar leveren wel een bijzonder aangenaam resultaat op .

Ross Neilsen - Elemental

 

De Canadese Ross Nielsen is zeker geen onbekende in de wereld van de muziek. In de afgelopen tien jaar was Ross Nielsen al goed voor negen albums en ruim 1500 optredens 

op diverse podia. In 2007 besloot Ross Nielsen het roer geheel om te gooien en zich volledig te richten op zijn grote liefde de muziek. Om deze rigoureuze beslissing kracht bij te zetten besloot de zanger alle schepen achter zich te verbranden. Zo stopte hij met werken, beëindigde hij zijn relatie en verliet zijn huis. Deze moedige keuze voor de muziek maken niet alleen het verhaal van de singer-songwriter groots maar ook zijn muziek.   Op het album 'Elemental '  horen we elf gevarieerde en geinspireerde nummers. Zo horen we een heerlijke mix van blues en roots muziek. Een combinatie die Ross Neilsen als geen ander lijkt te passen.

Laurie Jane and the 45's - Laurie Jane and the 45's

 

Met het titelloze debuut album debuteren Laura Jane en haar begeleidingsband the 45's. De uit Louisville , Kentucky afkomstige zangeres maakt muziek die wellicht het beste te omschrijven valt als een combinatie van country en blues. 

Op het album staan tien nummers waarvan er zeven van eigen hand zijn en drie nummers vertolkingen van bestaande nummers. De band bestaat uit Cort Duggins op keyboards en gitaar , Scott Dugdale op percussie en Jason Embry op de Contra bas. Het is duidelijk dat de vocalen van Laurie Jane perfect passen bij de muzikale kwaliteiten van haar begeleidingsband. Dit maakt dat het album  naast enthousiast en overtuigend vooral kwalitatief sterk is geworden. Kortom een lekker album vol met oprechte country en blues.

Kat Riggins - Blues Revival

 

Met het album ' Blues Revival ' brengt de  Amerikaanse uit Miami afkomstige zangeres haar tweede full-length album uit. Haar muziek is wellicht het best te omschrijven als intense soulblues. Van de tien nummers op het album zijn er acht geschreven door de zangeres zelf. Wat opvalt is de overtuiging waarmee Kat Riggins haar songs ten gehore brengt.  Daarnaast is ' Blues Revival ' een album vol variatie. 

Zo horen we de blues in vele facetten. Van bluesrock , funky blues tot traditionele blues en zelfs gospel blues. 

Na beluistering van het album wordt het meer dan duidelijk dat de zangeres met ' Blues Revival ' de enige juiste titel voor haar album heeft gekozen. Kat Riggins zal de ware blues liefhebber zeker niet teleurstellen met haar  uitstekende album.

David " Honeyboy " Edwards - Live At The G Spot 

 

Bij het overlijden van David Honeyboy Edwards in 2011 verloor de blues wereld één van zijn laatste links naar haar haar geschiedenis. Het is daarom fantastisch dat met het verschijnen van de prachtige uitgevoerde cd/dvd combinatie David Honeyboy Edwards een prachtig eerbetoon krijgt.

Zelfs de titel  ' I'm Gonna Tell You Something ' That I Know ' is veelzeggend voor het prachtige levensverhaal van deze blueslegende. Op vijfennegentig jarige leeftijd trad hij op in het gezelschap van Jeff Dale en Michael Frank op het podium van de G Spot in Los Angeles.  Deze bijzondere gebeurtenis is gelukkig vastgelegd voor het nageslacht . Het is een feest om deze prachtige opname te mogen aanschouwen en te kunnen beluisteren. De met liefde en smaak uitgebrachte cd/dvd combinatie is een must voor elke 

blues liefhebber.

Gonzalo Bergara - Zalo's Blues

 

Het album Zalo's Blues is het eerste electrische album van Gonzalo Bergara. De Argentijn is zonder twijfel één van de allerbeste Zigeuner jazz gitaristen van de wereld. 

Het is daarom best verrassend te noemen dat Gonzalo Bergara nu een album vol met blues rock georiënteerde nummers uitbrengt. Na beluistering van de elf nummers op het album ' Zalo's Blues ' neemt de bewondering voor de gitaarkunsten van de Argentijn alleen maar toe.  Wat een virtuoos en wat een prima keuze. Of het nu een beetje Nashville is of stevige rock de kwaliteit blijkt van begin tot eind erg hoog. Het lijkt alsof het Gonzalo Bergara allemaal ook geen enkele moeite kost. De optelsom van kwaliteit en originaliteit maakt Zola's Blues dan ook een heel bijzonder blues album.

Lost Bear - Inside The Dragon

 

Met het album ' Inside The Dragon ' laat Lost Bear ons deelgenoot zijn van de hernieuwde inspiratie. Waar de band in 2013 zoekende en dolende was , wordt met ' Inside The Dragon ' al snel duidelijk dat de juiste richting weer is ingeslagen. Op het maar liefst dertig nummers tellende album horen wel de band vol overgave lofi- popsongs spelen. 

De luisteraar wordt meegenomen op een reis vol met muzikale experimenten. Nummers vol met invloeden uit noise , rock en zelfs een vleugje punk.  maar bovenal origineel en met passie en plezier opgenomen. 

Dit is gelijk het recept voor een prima en afwisselend album. 

Zonder twijfel brengt Lost Bear met het album ' Inside The Dragon ' haar meest ambitieuze werk en beste werk tot nu  toe uit. Wat mij betreft is Lost Bear helemaal klaar voor de toekomst.

Lew Jetton & 61 South - Rain

 

Ondanks het feit dat Lew Jetton & 61 South al ruim twintig jaar in het vak zitten is ' Rain '  pas het derde album van de band. Het jarenlang spelen op de diverse podia en de voorliefde voor de muziek maken dat ook ' Rain ' weer een bijzonder aangenaam geluid heeft. We horen Lew Jetton met groot enthousiasme en vakmanschap de blues vertolken. Op de tien nummers op het album horen we Lew Jetton op prima wijze de gitaar bespelen.  Ook met de vocale kwaliteiten van Lew Jetton is het dik in orde. 

Wat verder opvalt is de variatie op het album , zo horen we stevige bluesrock tot een laid back ballad. Laten we hopen dat Lew Jetton en zijn muzikale vrienden niet meer zo lang wachten om een nieuw album uit te brengen. Rain is een heerlijk album welke met veel liefde en vakmanschap is gemaakt.

Bette Stuy - This Is Neo Blues

 

Met haar laatste EP ' This Is Neo Blues ' geeft de Amerikaanse Bette Stuy haar muzikale visitekaartje af.

Bette Stuy heeft een stem die je gelijk bij de strot pakt. Wat een power en timing. Op ' This Is Neo Blues ' staan zes sterke nummers die soms doen denken aan grote namen als Etta James of Koko Taylor. De zangeres heeft de gave dat elk woord die ze zingt voor waar wordt aangenomen.

De emotie van de blues is voelbaar en maakt dat haar muziek overtuigend binnenkomt bij de luisteraar. 

Ook qua inhoud zitten de teksten van de Amerikaanse erg goed in elkaar. Of het nu blues , soul of  funk is het lijkt voor Betty Stuy helemaal  niet uit te maken, zij beheerst het allemaal. Wat mij betreft verdient de zangeres de aandacht van het grote publiek , wat een verademing om naar de heerlijke muziek en stem van Bette Stuy te kunnen luisteren.

 

Mike Sponza - Ergo Sum

 

Met het album ' Ergo Sum ' heeft de Italiaanse bluesgitarist Mike Sponza een heel bijzonder album gemaakt. Een album waarop de Italiaanse bluesman de overeenkomsten tussen klassieke gedichten van Horatius , Martialis en Juvenalis met 

songteksten van Bob Dylan , Muddy Waters en Willie Dixon heeft vertaald naar de acht nummers op Ergo Sum.

Het resultaat van dit ambitieuze project is werkelijk indrukwekkend te noemen. Met hulp van muzikale vrienden als Ian Siegal en Dana Gillespie weet Mike Sponza van meet af aan te imponeren. Niet alleen muzikaal maar zeer zeker ook tekstueel valt er heel veel te genieten op 'Ergo Sum'. Mike Sponza bewijst dat de blues spelen en ook gevoeld kan worden met teksten die er toe doen .

Wat een geweldig album heeft Mike Sponza met ' Ergo Sum ' afgeleverd. Wat mij betreft een absolute aanrader.

 

Oh Pep! - Stadium Cake

 

Achter de naam Oh Pep! gaan de Australische dames Oliva Hally en Pepita Emmerichs schuil. 

Met ' Stadium Cake ' brengt het duo haar debuut album uit. 

Op het album horen we een aanstekelijke mix van folk, indie en pop . Deze mix van stijlen in combinatie met de meer dan catchy refreintjes maakt dat de muziek van Oh Pep! meer dan plezierig om naar te luisteren. Onwillekeurig nestelen de melodieën van de de twaalf nummers op het album zich al snel in het hoofd van de luisteraar. In thuisland Australië heeft Oh Pep! met haar aanstekelijke muziek en dito optredens al een ruime fanbase weten te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat in navolging van Australië Oh pep! ook snel Europa voor zich zal gaan winnen. 

Ongetwijfeld gaan we nog heel veel horen van de dames van Oh Pep!

Smoky Greenwell - South Louisiana Blues

 

Met het album ' South Louisiana Blues ' brengt bluesman Smokey Greenwell een prima opvolger uit van het live album  ' Live At The Old U.S '  uit 2015. Op het twaalf nummers durende album laat de blues-harper ons wederom genieten van zijn fenomenale spel op de harmonica en zijn voorliefde voor de bluesmuziek. Zo horen we vier nummers van de eigen hand en acht prima uitgevoerde covers. 

Of het nu zijn eigen songs zijn of een interpretatie van een reeds bestaand nummer Smoky Greenwell weet in alle gevallen zijn muzikale handtekening hieronder te zetten. Met als resultaat dat de nummers toch eigen klinken.

Smoky Greenwell toont met zijn prima album ' South Louisiana Blues ' maar weer eens aan dat de combinatie vakmanschap en enthousiasme een winnende combinatie is.

Wederom een prima album.

 

Adam Beattie - The Road Not Taken

 

Met het album ' The Road Not Taken ' brengt de Schotse singer songwriter alweer zijn vierde album uit.

Op het album horen we Adam Beattie op overtuigende wijze 

folk met jazz beats, country en blues combineren. Deze eigen stijl weet de Schotse zanger perfect te combineren met krachtige teksten.

Voeg hier nog een de puurheid en oprechtheid van de muziek aan toe en het mag duidelijk zijn dat we hier met een prachtig album te maken hebben.  Knap is dat ' The Road Not Taken 'zowel qua meldden en ook tekstueel de aandacht van de luisteraar weet vast te houden.

Wat mij betreft is mijn eerste kennismaking met de muziek van Adam Beattie een meer dan aangename verrassing . Ik ben er van overtuigd dat we nog veel moois van de Schotse zanger kunnen en mogen verwachten.

Auburn - Love & Promises

 

Met het album ' Love & Promises ' brengt het Engelse Auburn alweer haar vijfde album uit. Ook op haar vijfde album laat de band weer haar eigen american geluid horen aan de luisteraar. Belangrijk voor de muziek zijn de teksten van de band, veelal gaat de nummers over onderwerpen als emoties, liefde en onzekerheid. Onderwerpen die passen bij de kleur en het soort muziek waar Auburn voor staat.

De vocalen van zangeres Liz Lenten houden het midden tussen fluisteren en zingen. Voor de liefhebbers hiervan valt er heel veel te genieten op het album ' Love & Promises .

Met haar vijfde album heeft Auburn weer een echte luisterplaat uitgebracht . Een album die de liefhebbers van de band zeker niet zal teleurstellen.

The Lucky Losers - In Any Town

 

Met het album ' In Any Town ' brengen The Lucky Losers een prima opvolger uit van het vorig jaar verschenen ' A Winning Hand ' . Ook op dit album zijn Cathy Lemons en Phil Berkowitz in uitstekende vorm . Het knappe van de muziek van The Lucky Losers is dat beide elkaar tot grote muzikale hoogte laten stijgen. De glasheldere stem van Cathy Lemons kleurt perfect bij de crooner achtige stem en stijl van Phil Berkowitz. Op het album horen blues , r & b en soul , gedrenkt in zestig jaren sauce. Deze combinatie maakt de muziek op het album bijzonder aangenaam maar bovenal zeer gevarieerd. De elf nummers op het album weten de aandacht van de luisteraar goed vast te houden. En na beluistering van ' In Any Town ' ben ik er nog sterker van overtuigd dat we nog erg veel moois van The Lucky Losers gaan horen. 

Mick Kolassa - Taylor Made Blues

 

Voor zijn laatste album zat Mick Kolassa wederom in de Ardent Studio te Memphis. Samen met vriend en producer Jeff Jensen werd hier de basis gelegd voor het nieuwe album ' Taylor Made Blues ' .  Met behulp van een groot aantal van zijn muzikale vrienden doet Mick Kolassa wat hij het liefste doet , namelijk muziek maken recht vanuit het hart. Met ruim vijftig jaar ervaring in de muziekwereld en zijn grote passie voor de blues is dit wederom een winnende combinatie. 

Op het album horen we Mick Kolassa een aantal covers en een aantal songs van eigen ten gehore brengen. Met als basis altijd de blues horen we een combinatie van rock , jazz en funk. Daarnaast valt op dat  ' Taylor Made Blues ' wat persoonlijker is dan de voorgaande albums van Mick Kolassa. Al met al laat de bluesman ons wederom deelgenoot zijn van zijn voorliefde en passie voor de blues. 

Iets waar wij als luisteraars erg blij mee mogen zijn.

The Paul Deslauriers Band - Relentless

 

De Canadese blues rock formatie The Paul Deslauriers Band brengt met het album ' Relentless ' een prima opvolger uit van haar titelloze debuut. Net als eerdere projecten heeft de band ervoor gekozen om haar muziek op te nemen in één kamer.

De opzet is om zo het gehele creatieve proces van het opnemen op gang te brengen , het samen schrijven , nummers opbouwen vanaf de grond en zoveel mogelijk rauw en live vast te leggen. Deze keuze hoort de luisteraar zeker terug. De muziek klink rauw , puur en oprecht. Tien nummers lang horen we een band in topvorm. De muzikanten zijn stuk voor stuk uitstekend en de optelsom van deze kwaliteiten  maakt The Paul Deslauriers Band tot een prima band. 

Met ' Relentless ' geeft de band haar visitekaartje af. 

Een album waar het enthousiasme en vakmanschap van afdruipt.

 

Eddie Turner & Trouble Twins - Naked.... In Your Face

 

Eddie Turner loopt al heel wat jaren mee in de wereld van de muziek. Met zijn band Eddie Turner & Trouble Twins brengt de gitarist , zanger en bandleider zijn eerste live album uit. Het album ' Naked In Your .... Face ' werd live opgenomen in de Blues Can in het Canadese Calgary. Op het album horen we Eddie Turner prima blues solo's spelen en vocaal zijn mannetje staan. Ook bassiste Anna Lisa Hughes neemt een deel van de vocalen op het album voor haar rekening. Wat opvalt is dat de stemmen van Anna Lisa Hughes en Eddie Turner erg complementair aan elkaar zijn. Op het album horen we een band in vorm , wat vooral opvalt is het gemak en de ontspanning waarmee de band de nummers ten gehore brengt. Op ' Naked In Your Face ' horen we prima blues met uitstapjes naar funk en soul. Kortom een gevarieerd live album.

Levi Parham - These American Blues

 

Met ' These American Blues ' brengt de Amerikaanse singer - songwriter Levi Parham zijn tweede volledige album uit. 

En om maar gelijk met de deur in huis te vallen wat een geweldig album is dit geworden. Op het album staan dertien nummers die kwalitatief stuk voor stuk ijzersterk zijn. 

Op het album horen we de zanger een mix van rock , country en americana ten gehore brengen. Deze mix van stijlen past als gegoten bij het  warme soulvolle stemgeluid van de zanger. Voeg hier nog eens aan toe de prima band die Levi Parham om zich heen heeft weten te formeren. Dit maakt van  ' These American Blues ' zonder meer een bijzonder en bovenal een  tijdloos album. Wat mij betreft is dit nu al één van de mooiste albums van 2016.  

Van het talent van Levi Parham gaan we ongetwijfeld nog heel veel horen.

Basements Saints - Get Ready

 

Basement Saints is een Zwitserse rockband die met het het album ' Get Ready ' haar debuut album heeft uitgebracht.

Voor veel mensen is het niet de eerste gedachte om meteen te denken aan rockende skateboarders als met aan Zwitserland denkt. Toch is dit precies waar het trio uit Zwitserland voor staat. De in 2012 opgerichte band heeft met het vele optreden en hard werken een trouwe schare fans weten op te bouwen. De band maakt oerdegelijke rock en laat op haar debuut album prima rock met blues invloeden horen.

Na beluistering van het album is het zeer goed te begrijpen waarom de band een uitstekende live reputatie heeft opgebouwd. Basement Saints verdient met haar debuut album zeker de aandacht van het publiek. 

Isaiah B Brunt - A Moment In Time

 

Met het album ' A Moment In Time ' brengt de Australische blues artiest en singer songwriter alweer zijn derde volledige album uit. In zijn thuisland heeft Isaiah B Brunt als producer in zijn eigen studio al een gedegen reputatie opgebouwd. 

Met de negen nummers op het album neemt Brunt zijn luisteraars meeloop reis terug in de tijd. Op het album weet de zanger de essentie van de traditionele blues om knappe wijze te vangen. Deze essentie in combinatie met uitstapjes naar up-tempo stukken en zelfs een vleugje funk maakt het album zeer gevarieerd. De nummers vertellen prachtige verhalen waar de elfde voor de muziek telkens de hoofdrol in blijft spelen. Isaiah B Brunt weet met zijn aanstekelijke enthousiasme en de grote kwaliteit van de nummers de luisteraar van het begin tot het eind te boeien.

Wat mij betreft een prima album.

Dinosaur Pile-Up - Eleven Eleven

 

Met het album ' Eleven Eleven ' brengt de Britse band Dinosaur Pile-Up haar derde cd uit. Ondanks het feit dat de band al acht jaar bestaat en al over de hele wereld heeft opgetreden is de band nog relatief onbekend in Nederland.

Met het album ' Eleven Eleven ' wil de band hier graag verandering in gaan brengen. De muziek van de band is het best te omschrijven als grunge met verpletterende riffs en donkere teksten. Op het album horen we de band een combinatie van sterke en krachtige nummers ten gehore brengen. Deze sterke song zullen zowel de bestaande fans als de nieuwe luisteraars zeker weten te boeien. 

Zonder twijfel is Dinosaur Pile-Up één van de beste en origineelste bands die uit de huidige grunge revival ons haar muzikale kunsten laat horen.

Dana Immanuel & The Stolen Band - Come With Me

 

Dana Immanuel is een Engelse singer-songwriter uit Londen. Samen met haar band ' The Stolen Band ' brengt zij het album  ' Come With Me ' uit.  Inmiddels is dit alweer het derde album van Dana Immanuel.  De zangeres wordt ook wel eens omschreven als ' a banjo-toting , whiskey-drinking , poker playing singer songwriter. De muziek van Dana Immanuel & The Stolen Band valt het best te omschrijven als een combinatie van americana , country  en bluegrass. Deze combinatie wordt op een geheel eigen manier te gehore gebracht.  Voor dit eigen geluid maakt de band gebruik van het geluid van de banjo en wasbord. De tien nummers op het album zijn knap gespeeld , met tal van verwijzingen naar meerdere muzikale genres. 

Nick Pride & The Pimptones - Go Deep

 

Nick Pride & The Pimptones zijn afkomstig uit het engelse NewCastle. De band onder leiding van oprichter , gitarist en producer Nick Pride brengt met het album ' Go Deep ' haar tweede album uit op het label Légère Recordings. Op het album horen we de band een heerlijke combinatie van funk , jazz en soul ten gehore brengen. Zangeres Beth Macari weet met haar stem tien nummers lang de aandacht van de luisteraar vast te houden.  De stem van de zangeres past als een jas bij het swingende en funky geluid van de Pimptones. 

Het knappe van de muziek van Nick Pride & The Pimptones is dat de muziek zich gelijk nestelt in het hoofd van de luisteraar. Het is alsof je de muziek al jaren kent. Voeg hier nog eens aan toe het muzikale enthousiasme van de band en het is duidelijk dat we hier met een meer dan prima album te maken hebben. 

Wat mij betreft gaan we nog veel horen van Nick Pride & The Pimptones.

Alexis P. Suter Band - All For Loving You 

 

Met het album ' All For Loving You ' brengt de Alexis P. Suter Band inmiddels alweer haar zevende cd uit. De band draagt de naam van haar imposante zangeres en frontvrouw. Dat Alexis P. Suter een enorm getalenteerde zangeres is blijkt wel uit uit de lofuitingen die ze kreeg van ons ontvallen grootheden als B.B. King en Levon Helm. Op ' All For Loving You ' staan elf nummers waarvan er tien door de band zijn geschreven. Al snel wordt duidelijk dat we hier met een heerlijk blues album hebben te maken waar zowel Alexis P. Suter als haar begeleidingsband weten te excelleren. Wat een lekkere blues plaat is dit geworden , of het nu ingetogen , stevig en of gospelachtig is qua invloeden het maakt niks uit. De zangeres en haar band beheersen het hele scala en laten horen wat de echte blues fans en festivalbezoekers al lang wisten , dit is blues van een erg hoog niveau. Prima album

Little Charlie & Organ Grinder Swing - Skronky Tonk

 

Little Charlie Baty is wellicht wel het meest bekend als bandleider van Little Charlie & The Nightcats een solide bluesband. Op het album ' Skronky Tonk ' laat de creatieve blues gitarist een lang gekoesterde wens uitkomen , met de release van een album gevuld met orgel gedreven jazz swing.

Samen met zijn voormalige bandleden J. Hansen op drums en percussie en Lorenzo Farrell op het hammond orgel horen we het trio hun muziek ten gehore brengen. Op het album staan dertien smaakvolle en zorgvuldig uitgezochte nummers die van ' Skronky Tonk' een opvallend geheel maken. Little Charlie Baty bewijst eens te meer een begenadigd en veelzijdig gitarist te zijn. Een album om voor te gaan zitten.

Stonerider - Hologram

 

Met het album ' Hologram ' brengt de band Stonerider uit Georgia , Atlanta haar derde album uit. De band is sedert 2008  actief en heeft in de loop der jaren zichzelf muzikaal weten te ontwikkelen. Voor haar derde album besloot de band haar muziek live op te nemen in de studio en zo puur mogelijk vast te leggen. Deze directe en gedurfde aanpak pakt prima uit. 

We horen de band energieke rock and roll spelen met referenties naar de blues en psychedelische soul. 

De muziek kenmerkt zich door harmonieuze zang , stevige gitaar riffs en het geluid van het Hammond orgel. 

Met Hologram geeft de band haar visitekaartje af en maakt het album reuze nieuwsgierig naar live optredens van de band. Van Stonerider gaan we vast en zeker nog veel horen. 

The Buffalo Skinners - Cease Your Dreaming

 

 Met ' Cease Your Dreaming ' brengt het songwriters collectief uit Sheffield haar derde album uit.

In de zes jaar dat de band nu actief is heeft de band een eigen geluid weten te ontwikkelen. Een sound die een aantal stijlen weet te combineren. Zo horen we inspiratie uit de zestig jaren met invloeden vanuit folk, rock and roll , blues en zelfs soul. De dertien nummers op ' Cease Your Dreaming ' laten een gepassioneerde band horen die met veel vakmanschap en enthousiasme haar muziek wil delen met de luisteraar. Liedjes met inhoud die het leven bezingen. Zo horen we de band verhalen over diverse onderwerpen die gaan van de liefde tot de dood en andere wereldse zaken.

Maar bovenal weet de band de luisteraar een goed gevoel te schenken met prachtige vocalen en harmonieën. 

De muziek van The Buffalo Skinners is het ontdekken meer dan waard.

 

Rival Sons - Hollow Bones

 

Met het album ' Hollow Bones ' brengen de heren van Rival Sons alweer album nummer vijf uit. Na het grote succes van 

' Great Western Valkyrie ' uit 2014 laat de band wederom het beste van zichzelf horen. Ook op ' Hollow Bones ' horen we weer oerdegelijke en zeer gepassioneerde bluesrock. Onwillekeurig neemt de band ons mee terug naar de hoogtij dagen van bands als Led Zeppelin, Humble Pie en Aerosmith.

Op de negen nummers van het album horen we zanger Jay Buchanan overtuigen. De stem van de zanger is als altijd krachtig en lijkt ieder album nog soulvoller en warmer te gaan klinken. In de loop der jaren is de band een ware must-see act geworden. Het is wat mij betreft razend knap dat de band de energie en de ervaring van het live spelen weet vast te leggen op haar albums. Met ' Hollow Bones ' vestigt de band zich definitief in de eredivisie van de rockmuziek.

Storksky - Storksky 

 

De EP  'Storksky  'is het debuut van Michiel Claessens project Storksky. Samen met hulp van onder andere muzikale collega's en vrienden als Mario Goossens ( Triggerfinger ) , Jesper Albers ( Paceshifters ) en Tim van Delft ( De Staat ) en vele andere werd de EP opgenomen. Al snel wordt duidelijk dat we met een bijzonder project te maken hebben. De muziek is het best te omschrijven als stevige alternatie rock. Onwillekeurig doet de muziek denken aan het betere werk van bijvoorbeeld Queen Of The Stone Age en Jack White. Deze verwijzing geeft gelijk aan dat we met een bijzonder muzikaal project te maken hebben. Voeg hier nog eens de aparte verschijning van de bandleden op het podium aan toe. Met het dragen van doorzichtige kraaienmaskers weten de heren niet alleen muzikaal maar ook que aankleding de aandacht te trekken.

Queen Of The Meadow - Aligned With Juniper

 

Achter de naam Queen Of The Meadow gaat het talent van de Franse zangeres Helen Ferguson schuil. Met het album Aligned With Juniper heeft de zangeres een even bijzonder als intiem album opgenomen. Helen Ferguson durft het aan passages uit haar dagboek op muzikale wijze te delen met haar luisteraars. Gebeurtenissen over moeilijke periodes zijn  op indringende en kwetsbare wijze vertaald naar songteksten. Het resultaat mag er zijn , op de tien nummers op het album horen we folkmuziek in haar puurste vorm. 

Helen Ferguson laat vanaf de eerste noot op het album haar passie voor de muziek en haar enorme talent horen. 

Wat mij betreft is het album ' Aligned With Juniper ' er één om te omarmen. Wie zich op deze wijze muzikaal durft te tonen verdient alle lof. Wat mij betreft gaan we nog heel veel horen van Queen Of The Meadow.

Reverend Freakchild - Illogical Optimism 

 

Met ' Illogical Optimism ' brengt Reverend Freakchild de opvolger uit van Hillbilly Zen-Punk Blues. Dat Reverend Freakchild erg veelzijdig is bewijst de zanger maar weer eens door met het project Illogical Optimism het over een totaal andere boeg te gooien. De uit New York afkomstige zanger kiest ditmaal voor een 3 cd album. Op de eerste CD staan covers van bekende nummers die Reverend Freakchild met eigen arrangementen naar zijn eigen hand weet te zetten.

op de tweede CD staan eigen en speciale versies van ' All I Got Is Now. De versies variëren van funk tot reggae en ook nog eens in diverse talen. Op het derde deel geeft Reverend Freakchild de ruimte aan predikant Ramblin ' Jennings die met acht akoestische blues songs een knap aandeel levert.Illogical Optimism laat de veelzijdigheid en het talent van Reverend Freakchild duidelijk horen.

Matty T Wall - Blue Skies

 

De uit Australië afkomstig bluesgitarist Matty T Wall brengt met ' Blue Skies ' zijn debuut album uit. Het album bevat tien ijzersterke tracks waarvan de meeste  nummers van de eigen hand zijn. Al heel snel wordt duidelijk dat Matty T Wall een enorme verrijking voor de blues scene is.  De muziek van Matty T Wall kenmerkt zich door virtuoos gitaarspel in combinatie met een krachtig en soulvol stemgeluid.Deze ingrediënten maken dat er heel veel moois op het menu van 

deze Australische blues sensatie staat. In eigen land is Matty T Wall inmiddels geen onbekende meer en wordt zijn talent al op waarde geschat. Wat mij betreft gebeurt dit ook snel in de rest van de wereld. Met het album ' Blue Skies' heeft deze Australische bluesgitarist op zeer overtuigende wijze zijn visitekaartje afgeleverd. Veel mooier gaan we ze niet snel horen. Absolute aanrader voor de liefhebber van de blues.

Matthew Barber & Jill Barber - The Family Album

 

De Canadese Matthew Barber en Jill Barber zijn broer en zus. Samen hebben zij in de loop der jaren al heel wat sporen in de wereld van de muziek mogen verdienen. Wat te denken van dertig award nominaties en twaalf solo albums.

Zoals de titel ' The Family Album ' al doet vermoeden hebben broer en zus de handen ineen geslagen en zijn samen de studio in gedoken.Op het album staan elf nummers waarvan er vijf van eigen signatuur zijn en de overige zes covers van persoonlijke favorieten.Het resultaat mag er zijn , de veelal ingetogen folk- & country nummers zijn stuk voor stuk ijzersterk. De vocalen zijn meer dan complementair aan elkaar en vanaf de eerste noot is de chemie tussen het tweetal hoorbaar. De optelsom van muzikaal talent en de passie voor muziek maken van ' The Family Album ' een prachtplaat. Wat mij betreft gaan we nog veel horen van deze muzikale familie.

The Staves - Sleeping In My Car EP

 

De drie zussen uit het Engelse Watford voegen met hun laatste EP ' Sleeping In My Car ' weer een pareltje toe aan het reeds mooie oeuvre van de band.

De drie nummers op de EP zijn stuk voor stuk nummers die 

zich snel nestelen in het hoofd van de luisteraar. 

Het beproefde concept van de wonderschone en complementaire vocalen in combinatie met de dito begeleiding maakt het als altijd prettig te luisteren naar The Staves. 

De afgelopen drie jaar heeft de band veel gespeeld en mogen openen voor o.a Civil Wars, Ben Howard, en Bon Iver.

Deze ervaringen en indrukken hebben de zussen op indrukwekkende wijze weten te vertalen naar de eigen muziek.